Kodinturvavinkit
tuotteet
Turvapainike: kodin näppärä turvapuhelimen kaltainen laite antaa turvaa etenkin lapsille ja vanhuksille
turvapainike suojaa kotiasi
 
 
 

Turvapainike on turvapuhelinta vastaava, helposti kotiin asennettava laite, jonka avulla kodin asukkaat voivat kommunikoida hälytyskeskuksen kanssa. Verisuren turvapainikkeessa on kaksi painiketta, joilla hälytysjärjestelmän voi laittaa päälle tai pois sekä yksinkertainen toiminto, jolla laite lähettää SOS-ilmoituksen hälytyskeskukseen. Hälytyskeskus reagoi kutsuun välittömästi ja välittää paikalle tarvittavan avun.

 

Miten turvapainike toimii?

 

Turvapainikkeen käyttö on vielä helpompaa kuin perinteisen turvapuhelimen. Turvapainikkeessa on kaksi suurta painiketta ja mikrofoni. Vasemmanpuoleinen painike kytkee osasuojauksen päälle, ja oikeanpuoleinen painike kytkee sen pois päältä. Osasuojauksen avulla hälytysjärjestelmän voi asettaa esimerkiksi yöksi valvomaan vain ovia ja ikkunoita, jolloin asunnossa voi liikkua vapaasti, vaikka hälytysjärjestelmä on päällä.

 

Kun molemmat painikkeet painetaan samaan aikaan alaspäin, laite lähettää hätäsignaalin hälytyskeskukseen ja hälytyskeskuspäivystäjä ottaa heti yhteyttä. Jos kukaan ei vastaa yhteydenottopyyntöön, hälytyskeskuksen päivystäjä lähettää vartijan paikalle.

 

Turvapainike kannattaa sijoittaa sellaiseen paikkaan, jossa siitä on mahdollisimman paljon hyötyä. Esimerkiksi vanhuksille suunnattu turvapainike on hyvä asemoida sängyn, kylpyhuoneen tai portaiden viereen. Näin asukas saa hälytyskeskukseen helposti yhteyden, jos hän esimerkiksi liukastuu tai kompastuu, tai nouseminen on vaikeaa.

 

Turvapainike tuo lisäturvaa yksin kotona oleville lapsille ja vanhuksille

 

Turvapainike on yksinkertainen lisälaite, joka antaa lisäturvaa niin sen käyttäjille kuin lähiomaisillekin. Turvapainikkeen isoin ansio on sen helppous, jonka ansiosta erityisesti lasten ja vanhusten on helppo käyttää sitä. Apu on saatavilla napin painalluksen päässä.

 

Turvapainike on hyödyllinen, jos perheessä on pieniä lapsia, jotka viettävät aikaa yksin kotona päivän mittaan. Lapsen pärjääminen kotona jännittää niin lasta kuin vanhempaa ja turvapuhelimen avulla vanhempi voi olla varma, että apu on aina lasta lähellä. Turvapainikkeen käyttö tulee usein ajankohtaiseksi koulutien alkaessa, kun lapsi alkaa viettää aikaa yksin kotona.

 

Turvapainike osana älykästä hälytysjärjestelmää

 

Verisuren järjestelmissä turvapainike on osa hälytysjärjestelmää. Sen avulla on mahdollista ottaa yhteys hälytyskeskukseen, ja jos järjestelmään on liitetty puhekeskus, hälytyskeskuspäivystäjä voi puhua asunnossa oleville ihmisille ja antaa neuvoja hätätilanteessa toimimiseen. Kun turvapainike toimii osana hälytysjärjestelmää, hälytyskeskus saa tiedon asunnon hälytyksistä muutoinkin kuin vain nappia painettaessa. Hälytysjärjestelmässä hälytys aktivoituu esimerkiksi silloin, jos turvakamera havaitsee liikettä tai murtovarkauden yrityksen tai palovaroittimet havaitsevat savua.

 

Kun asennat hälytysjärjestelmän, käy kaikkien perheenjäsenten kanssa läpi, mitä järjestelmään kuuluu. Opasta lapsia kommunikoimaan hälytyskeskuksen kanssa sekä käyttämään hälytysjärjestelmää. Kerro, millaisissa tilanteissa hälytysjärjestelmä saattaa mennä päälle. Vääriä hälytyksiä sattuu toisinaan, eikä niitä tarvitse säikähtää. On hyvä myös mainita, että hälytysjärjestelmä asennetaan taloon ennakoivaksi turvaksi ja varmuuden vuoksi, eikä lapsen tarvitse tuntea levottomuutta asiasta.

 

Lue lisää turvapainikkeesta.

 

Haluatko tietää, miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?

 

Kodinturvavinkit
tuotteet