Verisuren tietosuojaseloste

 

31. toukokuuta, 2018

Henkilötietojen suojaaminen on tärkeää Verisurelle. Olemme sitoutuneita suojaamaan tietojasi ja toimimaan oikeuksiesi ja tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Lue tämä tietosuojaseloste huolellisesti. Saat siitä tärkeää tietoa siitä, miten käytämme henkilötietojasi ja lisäksi tietosuojaseloste kertoo lailliset oikeutesi.

Kun käytämme tässä tietosuojaselosteessa sanaa “sinä”, viittaamme joko sinuun tai sinun puolestasi valtuutettuna toimivaan henkilöön tai edunsaajaan tai muuhun henkilöön kotitaloudessasi tai organisaatiossa. Kun käytämme sanaa “me”, viittaamme Verisure Oy:öön.

 

Tietojesi kerääminen ja käyttäminen

Kerättävät tiedot vaihtelevat siitä riippuen, miten käytät palvelujamme. Saamme keräämämme henkilötiedot joko suoraan sinulta tai kolmannelta osapuolelta tai keräämme tiedot verkkosivuillamme tapahtuvan käyttäytymisesi tai palveluidemme käytön (esim. kuva/äänimateriaali) perusteella. Tietojesi käyttö on sallittua soveltuvan tietosuojalainsäädännön nojalla. Useimmissa tapauksissa henkilötietojesi käyttö perustuu palvelujamme koskevan sopimuksen valmisteluun tai täytäntöönpanoon taikka oikeutettuun etuumme, mutta joissakin tapauksissa (esim. lain niin edellyttäessä) käyttömme voi perustua suostumukseesi.

 

1. Markkinointi

Keräämme ja käsittelemme seuraavia tietojasi:

  • Henkilötietosi kuten nimi, kotiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, asuinmaa;
  • Voimme myös tallettaa mieltymyksiäsi osana tietojen analysointia voidaksemme parantaa liiketoimintaamme sekä tarjotaksemme parempia palveluita;

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Käytämme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle suoramarkkinointia turvallisuustuotteistamme ja -palveluistamme. Tämä voi tapahtua sähköpostitse, postitse, tekstiviestillä, puhelimitse tai kohdennettuna verkkomarkkinointina.
  • Silloin, kun meillä on yhteystietosi siitä syystä, että olemme lähiaikoina toimittaneet sinulle hälytysjärjestelmän, otamme sinuun yhteyttä liittyen vastaavantyyppisiin tuotteisiin ja palveluihin (mukaan lukien erikoistarjoukset, alennukset ja kilpailut), ellet ole pyytänyt meitä lopettamaan markkinointiviestien lähettämistä tai olet kieltäytynyt vastaanottamasta sähköistä markkinointiamme. Joka kerran, kun saat meiltä markkinointimateriaalia koskien vastaavanlaisia tuotteita ja palveluita, sinulla on mahdollisuus kieltää sähköinen markkinointi. Voit myös milloin tahansa lähettää meille sähköpostia ja pyytää meitä lopettamaan markkinointimateriaalin lähettäminen tai voit kieltäytyä vastaanottamasta sähköistä markkinointi. Sähköpostiosoite tätä varten on asiakaspalvelu@verisure.fi.
2. Tarjouspyyntö verkossa

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

  • Nimi, kotiosoite, puhelinnumero sekä yleinen kuvaus omaisuudestasi sekä elämäntavoistasi.

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Käytämme tietojasi ainoastaan tehdäksemme sinulle tarjouksen joko puhelimitse, kotikäynnillä tai verkossa olevan kyselyn kautta.
3. Palvelujemme tilaaminen

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

  • Nimi, kotiosoite, yhteyspuhelinnumero(t), sähköpostiosoite sekä maksutiedot.
  • Keräämme myös yhteystiedot hätätilanteita varten. Näitä tietoja ovat nimi, matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite. Yhteyshenkilöitä hätätilanteita varten voivat olla puolisosi, perheenjäsenesi, naapurit, ystävät tai työntekijät.
  • Turvakartoitusten yhteydessä keräämme lisäksi suojattavan kohteesi yksilöinti- ja riskitietoja kuten tietoja palovaroittimista, vesipisteistä, vakuutuksista/vakuutusyhtiöstä, aseista, lemmikeistä, lapsista, alkusammutusvälineistä, huoneiden ja ovien määristä sekä muista turvapalvelukokonaisuuden suunnittelun kannalta tarpeellisista tiedoista.

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Käytämme tietojasi tarpeisiisi sopivan hälytysjärjestelmän ja palvelujen tarjoamiseen, hälytysjärjestelmän asentamiseen ja valitsemiesi palveluiden tuottamiseen. Lisäksi tietojasi voidaan käyttää tilastointitarkoituksiin sellaisessa muodossa, jossa tietoja ei voida enää liittää tunnistettavaan henkilöön. Käsittelymme on sallittua soveltuvan tietosuojalainsäädännön nojalla ja kaikissa henkilötietojesi käsittelyn vaiheissa käsittelyn laillinen peruste on sopimus (sopimusvelvoitteemme tarjota sinulle valvontapalvelujamme).
  • Otamme yhteyttä hätätilanteita varten ilmoittamiisi yhteyshenkilöihin vain, mikäli hälytys laukeaa emmekä tavoita sinua. Mikäli annat meille tällaisten henkilöiden henkilötietoja, vastaat meille siitä, että olet informoinut näille henkilöille, että me käsittelemme heidän henkilötietojaan siinä tarkoituksessa, että he ovat sinun yhteyshenkilöitäsi hätätilanteita varten ja, että heidän henkilötietojensa käyttö perustuu sinun ja meidän oikeutettuun etuun tämän tietosuojaselosteen mukaisesti ja sallimassa määrin. Saatuamme hätätilanteita varten antamiesi yhteyshenkilöiden henkilötiedot voimme ottaa heihin yhteyttä informoidaksemme heitä siitä, että heidät on lisätty ko. hälytysjärjestelmän yhteyshenkilöiksi ja, että käsittelemme heidän henkilötietojaan tietosuojakäytäntöjemme www.verisure.fi/tietosuoja mukaisesti.
4. Verkkosivujemme käyttö

Katso evästeilmoituksestamme lisätietoja www.verisure.fi/evasteet siitä, mitä henkilötietoja keräämme, kun käyt verkkosivuillamme.

 
5. Palvelujemme käyttö

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

  • Nimi, kotiosoite, yhteyspuhelinnumero(t), sähköpostiosoite, yhteyshenkilöt hätätilanteissa, tiedot puheluista ja kaikesta kirjeenvaihdosta, GPS-tiedot, hälytyskuvat ja äänitteet, biometriset tiedot (esim. äänentunnistusjärjestelmä, sormenjäljet jne.) ja järjestelmän käyttäjätiedot mukaan lukien järjestelmän hälytystapahtumat.

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Puhelut: Kommunikoimme kanssasi puhelimitse rutiini- ja huoltotarkoituksessa tai hälytystilanteissa. Ainakin osa puheluistamme nauhoitetaan ja talletetaan kolmannen osapuolen turvallisessa tietokannassa koulutusta, laadunvalvontaa, sopimuksen tekemistä/täytäntöönpanoa taikka asiakassuhteen tai muun oikeutetun edun toteuttamista varten.
  • Hälytykset: Kun sinä tai joku toinen käyttäjä aktivoi tai deaktivoi hälytyslaitteesi säilytämme tiedot siitä, milloin aktivointi tai deaktivointi tapahtui, mitä menetelmää käytettiin sekä käyttäjätunnuksen ja tapahtuneet hälytykset. Mikäli sinulla on käytössäsi Omat Sivut –palvelumme nämä tiedot ovat käytettävissäsi mobiiliaplikaatiossa sekä Omilla Sivuilla (https://mypages.verisure.com/login.html).
  • GPS-sijainti: Jäljitämme GPS-sijaintisi sen selvittämiseksi, oletko kotona vai poissa hälytyksen lauetessa.
  • Hälytyskuvat ja äänitteet: Kun hälytyksesi laukeaa, saamme kuvia ja äänitteitä omaisuudestasi sen mukaan, minkälainen laitteisto sinulle on asennettu. Äänitteet kattavat vain rajoitetun ajanjakson. Riippuen valitsemistasi palveluista voit käyttää järjestelmää katsoaksesi omaisuuttasi ja ottaaksesi siitä kuvia, milloin tahansa.
  • Biometriset tiedot (esim. äänentunnistusjärjestelmät, sormenjäljet jne.): Riippuen asennetun hälytysjärjestelmän tyypistä voimme käsitellä biometrisiä tietoja tuotteiden ja palvelujen tarjoamisessa, mukaan lukien tulevien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen. Identifioimme palvelumme, joissa on tällainen ominaisuus ja informoimme niistä sinua.
  • Voimme käyttää kerättyjä asiakastietoja kehittääksemme tuotteitamme ja palvelujamme (mukaan lukien asennukset, huolto ja valvonta) edelleen sekä markkinointitoimenpiteisiin tuleville asiakkaille.
  • Käsittelymme on soveltuvan tietosuojalainsäädännön sallimaa ja kaikissa henkilötietojesi käsittelyvaiheissa käsittelyn laillinen peruste on sopimus (sopimusvelvoitteemme tarjota sinulle valvontapalveluja).
6. Asiakasvinkkiohjelma

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

  • Ystäviesi ja perheesi nimet, kotiosoitteet, yhteyspuhelinnumero(t) ja sähköpostiosoitteet.

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Perheesi ja ystäväsi: Keräämme henkilötietoja myös ystävistäsi ja perheestäsi, jotka vinkkaat meille asiakasvinkkiohjelmassamme. Jos toimitat meille perheesi tai ystäviesi henkilötietoja vastaat meille siitä, että olet informoinut kyseisille henkilöille, että käytämme heidän henkilötietojaan siinä tarkoituksessa, että otamme heihin yhteyttä liittyen hälytysjärjestelmän asentamiseen ja että on sinun ja meidän oikeutetun edun mukaista käsitellä heidän henkilötietojaan. Saatuamme vinkkaamiesi henkilöiden henkilötiedot voimme ottaa heihin yhteyttä tarjotaksemme heille palveluitamme ja informoidaksemme, että olemme saaneet heidän yhteystietonsa sinulta ja käsittelemme heidän henkilötietojaan tietosuojakäytäntöjemme verisure.fi/tietosuoja mukaisesti.
7. Työhakemukset

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

  • Nimi, kotiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, työhakemus, cv, taustatarkastukset (mukaan lukien rikosrekisteritarkastukset ja luottotietotarkastukset), referenssit, harrastukset / kiinnostuksen kohteet, jäsenyydet / luottamustoimet tms., psykologiset tiedot ja työhaastattelujen muistiinpanot.

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Käytämme tietojasi työntekijöidemme valintaan sekä niiden osalta, jotka eivät ole tulleet valituiksi, myös myöhempiä työntekijävalintoja koskeviin arviointeihin.
8. Kameravalvonta toimitiloissamme

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

Toimitilojemme kameravalvonnan kuvatallenteet, joissa saattaa olla tunnistettavissa olevia henkilöitä. Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Rikosten ennalta ehkäiseminen, työntekijöiden ja muiden tiloissa oleskelevien henkilökohtaisen turvallisuuden varmistaminen, omaisuuden ja tiedon suojaaminen sekä turvallisuutta tai omaisuutta vaarantavien tilanteiden ennaltaehkäiseminen ja selvittäminen. Käsittelemme tallenteita ainoastaan näihin tarkoituksiin, kuten rikos- ja vahinkotapahtumien selvittelyyn sekä tarvittaessa tiloissa liikkuneiden henkilöiden tunnistamiseen.

Kolmansilta osapuolilta kerättävät tiedot

Saamme yhteystietoja kolmansina osapuolina olevilta yhteistyökumppaneiltamme kuten franchisingyrittäjiltämme ja huoltopartnereilta sekä muilta alihankkijoiltamme, liitoilta ja yhdistyksiltä kuten Omakotiliitolta ja SF-Caravan ry:ltä sekä muilta yrityksiltä kuten Vainu. Tietoja säilytetään EU:ssa.

Keräämme ja käytämme sinun yhteystietojasi markkinoidaksemme ja tarjotaksemme palvelujamme, mikäli et ole nimenomaisesti sitä kieltänyt tai et ole aiemmin antanut ymmärtää, ettet halua, että sinuun otetaan yhteyttä markkinointitarkoituksessa. Tarjoamme sinulle aina helpon mahdollisuuden kieltää markkinointi, milloin tahansa, jos muutat mielesi.

 

Tietojen luovuttaminen

Emme myy tietojasi kolmansille osapuolille. Me voimme kuitenkin jakaa tietojasi toisille Verisure Groupin yhtiöille liittyen tuotteidemme ja palveluidemme tarjoamiseen. Koska toimintamme edellyttää taitoja ja resursseja muilta yhtiöiltä, meillä on tarve jakaa tietojasi valituille, alla listatuille vastaanottajille näiden toimintojemme suorittamiseksi. Näillä yhtiöillä on vastaavat lailliset velvoitteet meitä kohtaan tietojesi suojaamiseksi. Vaihtoehtoisesti me pysymme edelleen vastuullisina siitä, mitä nämä yhtiöt tekevät tiedoillasi. Vastaanottajatyyppejä, joiden kanssa jaamme tietojasi, ovat:

  • Pilvipalvelujentarjoajat kuten Upcload sekä Amazon Web Services Simple Storage Service (AWS S3), jotka sijaitsevat ETA-maissa ja jotka säilyttävät antamiasi tietoja.
  • Asiakastukipalvelujen tarjoajat kuten Koodiviidakko ja WheelQ, jotka sijaitsevat Suomessa ja, jotka avustavat meitä lomakkeidemme ja laskujemme toimittamisessa sinulle ja yhteydenotoissa kanssasi sekä asiakaspalautteen keräämisessä.
  • Puhelinjärjestelmätoimittajat kuten LeadDesk, Cisco ja Verba, jotka sijaitsevat Suomessa tai Ruotsissa ja, joita käytämme ottaaksemme sinuun yhteyttä puhelimitse.
  • Maksupalvelujen tarjoajat kuten Nordea, joka sijaitsee Suomessa ja, jota käytämme asennus- ja palvelumaksujesi käsittelyssä.
  • Taloudellisten palvelujen tarjoajat kuten perintätoimisto Intrum, joka sijaitsee Suomessa ja, jolle voimme siirtää kanssasi tehtyyn sopimukseen perustuvat saatavamme, jos esim. maksuja tuotteista ja palveluista ei ole tehty ajallaan.
  • Vartiointiyhtiöt kuten Securitas ja Avarn Security, jotka sijaitsevat Suomessa ja, joita käytämme vartijan lähettämiseksi vartiointikohteeseen, mikäli hälytys laukeaa.
  • Hätäkeskus (poliisi, pelastuslaitos), mikäli on ilmeistä, että on tapahtunut rikos.
  • IT-järjestelmätoimittajat kuten Microsoft, joka sijaitsee Irlannissa ja, joka toimittaa meille sähköposti- ja pilvipalveluita ja, joita käytämme asiakassuhteiden hallintaan liittyvien tietojen säilyttämiseen.
  • Analysointi- ja hakukonetoimittajat kuten Tulos ja Google Analytics, jotka sijaitsevat ETA-maissa, ja jotka auttavat parantamaan ja optimoimaan verkkosivustoamme ja / tai mobiilisovellusta.
  • Markkinointi- ja markkinatutkimuspalveluiden tarjoajat kuten Tulos, OMD, Facebook ja Google, jotka sijaitsevat ETA-maissa, joita käytämme markkinointiin, markkinatutkimuksiin ja asiakastutkimuksiin.
  • Mikäli meidät tai merkittävän osan omaisuudestamme hankkii kolmas osapuoli, tällöin tietosi siirretään uudelle omistajalle. Uutta omistajaa koskevat tietojesi osalta samat lait kuin meitä.
  • Turvakartoitusohjelmistotoimittajat kuten Digia, joka sijaitsee Suomessa ja joka tarjoaa meille turvakartoituksissa käyttämämme ohjelmistotyökalun.
  • Muut palveluntarjoajat ja toimittajat, joiden palveluja ja tuotteita käytämme toiminnassamme ja palvelujemme tarjoamisessa.
  • Mikäli myymme minkä tahansa liiketoimintamme tai omaisuuttamme kolmannelle osapuolelle, tällöin paljastamme tietosi tällaisen liiketoiminnan tai omaisuuden mahdolliselle ostajalle.

Automatisoitu päätöksenteko

Palvelujemme käyttöä koskevan sopimuksen valmistelemiseksi, tekemiseksi tai täytäntöönpanemiseksi meidän voi olla välttämätöntä käyttää automaattista päätöksentekoa luottotietotarkistuksiin sekä palvelujemme hinnoitteluun liittyen. Sinulla on oikeus pyytää manuaalista luonnollisen henkilön tekemää päätöksentekoa automatisoidun päätöksenteon sijaan, voit kertoa meille mielipiteesi sekä riitauttaa automatisoidusti tekemämme päätöksen.


Tietojen siirto ulkomaille

Säilytämme tietojasi Euroopan talousalueella (ETA) tai maissa, joissa on vastaava tietosuojan taso. Tällaisissa maissa on vastaavat lait kuin Suomessa koskien tietojasi.

Jakaessamme tietojasi yhtiöille, jotka sijaitsevat (i) ETA:n ulkopuolella tai (ii) maissa, joissa on vastaava tietosuojan taso, edellytämme sopimuksin näiltä yhtiöiltä, että ne käsittelevät tietojasi vastaavalta pohjalta kuin me. Tällaisissa tapauksissa varmistumme siitä, että siirrettyjä tietoja suojataan. Lisätietoja siirroista sekä kopiot siirtosopimuksista ovat pyynnöstä saatavissa meiltä.

 

Kolmannet osapuolet

Siinä määrin kuin tuotteidemme asennus ja palvelujemme tarjoaminen kohteessasi edellyttää kolmansien osapuolien henkilötietojen käsittelyä (kuten vieraat tai perheenjäsenet), sinulla asiakkaanamme voi olla velvollisuus informoida tällaisille henkilöille henkilötietojen käsittelystä toimestamme.

 

Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi käyttääksemme niitä tässä ilmoituksessa kerrottuihin tarkoituksiin ja niin kauan kuin lakien ja säännösten mukaiset säilyttämistä koskevat vaatimukset edellyttävät. Joissakin tilanteissa, kun olet kieltänyt markkinoinnin, voimme merkitä tietosi siten, että tiedämme olla ottamatta sinuun yhteyttä jatkossa.

Mikäli säilytämme tietojasi muuhun tarkoitukseen kuin palveluitamme koskevan sopimuksen valmistelemiseen tai täytäntöönpanemiseen kuten esimerkiksi kirjanpitoa varten, säilytämme tietojasi vain, mikäli se on ko. tarkoituksen mukaista ja/tai laissa määrättyä. Esimerkkeinä säilytysajoista kirjanpitosäännösten perusteella säilytämme tietojasi enintään kymmenen vuotta ja palvelujamme koskevien sopimusten täytäntöönpanon osalta säilytämme tietojasi kymmenen vuotta asiakassuhteen päättymisestä mahdollisia oikeudellisia vaatimuksia varten.

Kun meillä ei ole enää lakiin perustuvaa perustetta käsitellä henkilötietojasi, poistamme ne turvallisesti henkilötietojen säilytyspolitiikkamme mukaisesti.

 

Oikeutesi

Sinulla on erinäinen määrä oikeuksia liittyen henkilötietoihisi.

Sinulla on pääsy tietoihisi, oikeus saada rekistereissämme olevat virheet korjatuiksi, oikeus saada henkilötietosi poistetuiksi sekä oikeus rajoittaa tai vastustaa tietojen käsittelyä. Sinulla on myös oikeus peruuttaa antamasi suostumus, oikeus kieltäytyä vastaanottamasta markkinointia sekä joissakin tilanteissa sinulla on oikeus saada tietosi siirretyksi sinulle tai kolmannelle osapuolelle, sekä oikeus vastustaa profilointia ja automatisoitua päätöksentekoa.

Voit myös tehdä valvontaviranomaiselle (www.tietosuoja.fi) valituksen henkilötietojesi käsittelystä toimestamme.

 

Yhteystiedot ja valitukset

Ensisijainen yhteyshenkilö liittyen tähän selosteeseen, mukaan lukien pyynnöt käyttää rekisteröidyn oikeuksia, on paikalliseen tietosuoja-asioista vastaavaan henkilöömme. Tietosuoja-asioissa voi ottaa yhteyttä seuraavasti:

rekisteriasiat@verisure.fi

Verisure Oy, Pl 80, 00241 Helsinki

Mikäli sinulla on reklamoitavaa tai huoli liittyen siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi, ole hyvä ja ota yhteyttä ensisijaisesti meihin ja yritämme ratkaista asian niin pian kuin mahdollista.

 

Tämän tietosuojaselosteen tilanne

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty toukokuussa 2018. Pidätämme oikeuden muuttaa tätä selostetta aika ajoin.