Palovaroittimet viestivät toisilleen!

Verisure palovaroitin on sarjaankytketty muihin palovaroittimiin

Palovaroittimet viestivät toisilleen!

Puhuva palovaroitin herättää nukkuvan perheen

Palohälytyksen sattuessa tiedämme syyn

Palohälytyksen sattuessa tiedämme syyn

Tulipalossa jokaisella sekunnilla on merkitystä

Sarjaankytketyt palovaroittimet puhetoiminnolla pelastavat henkiä!

Verisuren palovaroittimet viestivät keskenään ja ilmoittavat palon uhasta suoraan Verisuren 24/7 hälytyskeskukseen.

Tulipalon sattuessa jokainen sekunti on kallis, siksi savu täytyy havaita ajoissa. Verisuren palovaroittimet viestivät toisilleen, eli jos yksi hälytin havaitsee savua, kaikki hälyttävät samaan aikaan sekä hälytysäänellä että puheella. Puheääni yhdessä hälytysäänen kanssa on huomioarvoltaan parempi kuin pelkkä hälytysääni ja herättää nukkuvan saman tien.

Hälytyspäivystäjämme voi keskustella paikallaolijoiden kanssa ja antaa tarkempia ohjeita. Näin asukkaat voivat toimia ripeästi ja juuri oikealla tavalla vaaratilanteen uhatessa. Hälytyspäivystäjän ohjeilla myös lapset osaavat tehdä oikeita valintoja palon sattuessa poissa ollessasi. Kamerailmaisimen avulla päivystäjä voi varmistua siitä, että lapset ovat poistuneet palavasta rakennuksesta.

Älykäs palovaroitinjärjestelmä tekee ilmoituksen suoraan Verisuren 24/ hälytyskeskukseen

Luotettava ja langaton paloilmoitinjärjestelmä on yksi kodin turvallisuuden perustekijöistä. Tulipalossa jokainen sekunti on kallisarvoinen ja siksi kodin jokaiseen huoneeseen tulisi sijoittaa oma palohälytin.

Verisuren älykäs palovaroitinjärjestelmä on liitetty Verisure hälytyskeskuksen ympärivuorokautiseen valvontaan. Palovaroittimet ovat sarjaankytkettyjä, eli jokainen hälyttää samanaikaisesti, jos yksi niistä havaitsee savua. Hälytyskeskuksemme saa tilanteesta tarkan käsityksen kamerailmaisimen lähettämien kuvien ja puheyhteyden avulla. Kahden tai useamman palovaroittimen havaitessa savua hälytyskeskuksemme päivystäjät voivat välittää tiedon suoraan hätäkeskukseen.

Verisuren Hälytyskeskus toimii 24/7 jokaisena päivä.

Palohälytinjärjestelmä suojaa kotiasi myös poissa ollessasi

Langattomat palovaroittimet on liitetty kamerailmaisimiin, jotka palohälytyksen sattuessa ottavat kuvia ja lähettävät ne hälytyskeskukseemme. Tieto hälytyksestä menee välittömästi Verisuren hälytyskeskukseen, jossa hälytyskeskuspäivystäjä aloittaa toimenpiteet välittömästi. Jos yksi palovaroitin havaitsee savua, hälytyskeskuspäivystäjä todentaa tilanteen kamerailmaisimen kuvista ja tarvittaessa välittää tiedon hätäkeskukseen. Jos kaksi tai useampi palovaroitinta havaitsee savua samanaikaisesti, Verisuren hälytyskeskuspäivystäjä välittää tiedon suoraan hätäkeskukseen.

Palohälyttimen tärkeimpänä tehtävänä on varoittaa ja herättää sinut, jos olet nukkumassa. Mutta mitä tapahtuu, jos et ole kotona, kun hälytys tapahtuu?

Hälytyksen sattuessa Verisuren hälytyskeskuspäivystäjä soittaa aina asiakkaalle tai hänen valitsemalleen yhteyshenkilölle. Järjestelmä lähettää myös ilmoituksen tekstiviestillä matkapuhelimeen. Käyttäjä voi määritellä omassa käyttöliittymässään, millä tavoin ja kenelle hälytyksestä ilmoitetaan. Voit siis luottaa, että kotisi saa turvaa tulipalon varalta 24/7.

Pikalinkit

Vaihde
010 217 9000
Asiakaspalvelu, arkisin 8-20
010 217 9195
Hälytyskeskus, 24/7
010 217 9100
Myynti
010 217 9110

asiakaspalvelu@verisure.fi

Usein kysyttyä

  • Kodin paloturvallisuutta voi parantaa hankkimalla kotiin palosammuttimen, sammutuspeitteen ja toimintavarman palovaroitusjärjestelmän. Lisäksi kannattaa tarkistaa, että talon hätäuloskäynnit ovat kunnossa ja esimerkiksi useampikerroksisessa talossa on vaadittavat palotikkaat. Jokaiseen kotiin kannattaa laatia oma pelastautumissuunnitelma, jossa sovitaan toiminnasta hälytyksen sattuessa ja mm. kokoontumispaikasta, jonka kaikki tietävät (tulipalossa ensisijaista on ihmisten evakuointi, sen jälkeen mahdolliset omat sammutustoimenpiteet). Muista myös, että suljettu ovi voi aiheuttaa sen, että palovaroitin ei havaitse savua yhtä nopeasti kuin oven ollessa auki. Myös lapsi, joka nukkuu kerrossängyn yläpetillä, joutuu alttiiksi vaaralliselle savulle huomattavasti nopeammin kuin alapetillä nukkuva.

  • Useimmat hälytyksistä tapahtuvat, kun olet itse kotona. Ajattele, jos olet ulkona puutarhassa, kun palohälytys kytkeytyy päälle. Silloin saat tekstiviestin ja voit nopeasti tarkistaa, mitä on tapahtumassa. Jos kyseessä on liedellä kuivaksi kiehunut kattila, voit hoitaa asian nopeasti, kytkeä hälytyksen pois päältä ja ilmoittaa hälytyskeskukseen, että kyseessä oli "väärä" hälytys. Tai kuvittele jos vastaava tapahtuu, kun olet hetken aikaa ruokakaupassa. Silloin voit soittaa suoraan naapurille tai kiiruhtaa kotiin. Omien Sivujen kautta voit määritellä kenelle hälytysviestejä lähetetään. Voit esimerkiksi myös määritellä, että naapurisi tai joku muu luotettava henkilö saa tekstiviestillä hälytysilmoituksen. Tällöin he voivat ottaa sinuun yhteyttä tai kipaista nopeasti talollesi selvittämään, mitä on tapahtumassa. Lyhyesti sanottuna: tekstiviestillä on suuri merkitys, kun jokainen sekunti on kallisarvoinen.

  • Havaitessaan savua palovaroitin alkaa varoittaa sekä perinteisellä hälytysäänellä että puhumalla. Puheääni yhdessä hälytysäänen kanssa, on huomioarvoltaan parempi kuin pelkkä hälytysääni. Näin esimerkiksi nukkuva herää paremmin hälytykseen. Palovaroittimet on lisäksi kytketty toimimaan yhdessä: tulipalon sattuessa huoneessa oleva palovaroitin sanoo "Varoitus, palohälytys!". Muut palovaroittimet sanovat "Varoitus, palohälytys toisessa huoneessa!"

  • Lain mukaan asunnossa on oltava yksi palovaroitin jokaista alkavaa 60 m2 kohden ja vähintään yksi jokaisessa kerroksessa. Suosituksemme on, että jokaisessa huoneessa tulisi olla palovaroitin.

  • Verisure tarjoaa kehittyneen palovaroitusjärjestelmän, joka on varustettu sarjaankytketyillä palovaroittimilla. Ne varoittavat palosta sekä puheäänellä että hälytyssireenillä. Palovaroittimen havaitessa savua, tieto hälytyksestä menee välittömästi hälytyskeskukseemme ja lisäksi saat tekstiviestin hälytyksestä matkapuhelimeesi. Jos kaksi palovaroitinta havaitsee savua samanaikaisesti, hälytyspäivystäjämme ryhtyy välittömiin toimenpiteisiin, vaikka kukaan ei olisi kotona. Palovaroittimet voidaan myös kytkeä yhteen kamerailmaisintemme kanssa. Ne ottavat kuvasarjan palohälytyksen sattuessa ja lähettävät kuvat hälytyskeskukseen. Hälytyksen syyn kuvavarmennus on päivystäjälle lisätyökalu, jotta hän voisi nopeasti ryhtyä oikeisiin toimenpiteisiin.

Sosiaaliset mediat

Facebook