VERISUREN TIETOSUOJASELOSTE

Kameravalvonnan-tietosuoja

 

13.4.2021

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten Verisure Oy käsittelee henkilötietojasi, kun käytät verkkosivustoamme, sovellustamme ja tuotteitamme. Henkilötietojen suojaaminen on meille erittäin tärkeää. Olemme sitoutuneet suojaamaan tietojasi ja käsittelemään niitä tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla. Luethan tietosuojaselosteemme läpi huolellisesti. Se sisältää tärkeää tietoa siitä, miten hankimme ja käytämme henkilötietojasi.

Tämä tietosuojaseloste ei sisällä Asiakkaidemme tiloissa suoritettavaan Verisure Arlo-palveluun sisältyvää henkilötietojen käsittelyä. Löydät kameravalvontaa koskevan tietosuojaselosteen täältä.

Voit tulostaa tämän tietosuojaselosteen tai tallentaa sen selaimesi avulla.

1. Yhteystiedot

Tätä verkkosivustoa, sovellusta ja tuotteitamme käyttäessäsi luovuttamiesi henkilötietojesi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesta käsittelystä vastaavan yksikön ja henkilökunnan yhteystiedot:

Verisure Oy
Palkkatilanportti 1
00240 Helsinki
Suomi
Puhelin: 010 217 9000
Tietosuojavastaava
Kristian Halonen
Sähköposti: [email protected]

Jos sinulla on tietosuojaa koskevia kysymyksiä, jotka liittyvät tuotteisiimme ja palveluihimme, verkkosivustomme tai sovelluksemme käyttöön, voit ottaa yhteyttä tietosuojastavastaavaan. Sähköpostin lisäksi voit ottaa yhteyttä postitse aiemmin kerrottuun osoitteeseen, merkitse kuoreen tällöin vastaanottajaksi myös ”Rekisteriasiat”.

2. Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedot ovat tunnistettavaan tai tunnistettavissa olevaan henkilöön liittyviä tietoja. Niihin kuuluu pääasiassa tietoja, joiden perusteella henkilöllisyytesi voi olla pääteltävissä, kuten nimesi, puhelinnumerosi, osoitteesi tai sähköpostiosoitteesi. Huomaa, että verkkosivustokäynnistäsi keräämiämme tilastotietoja ei voi yhdistää sinuun, eikä niitä lasketa kuuluviksi henkilötietoihin.

3. Tietojen käsittely verkkosivustollamme ja sovelluksessamme
3.1. Verkkosivujen ja sovelluksen käyttö

Aina, kun käytät verkkosivustoamme tai sovellustamme, keräämme käyttötietoja, joita selaimesi tai laitteesi lähettää automaattisesti, jotta voit vierailla verkkosivulla tai sovelluksessa. Nämä tiedot ovat tavallisia teknisiä tietoja (ns. lokitietoja), jotka välitetään palvelimellemme:

 • pyynnön esittäneen laitteen IP-osoite,
 • pyynnön päivämäärä ja kellonaika,
 • verkkosivun ja pyynnön esittäneen verkkosivun osoite,
 • käytössä olevaa selainta, käyttöjärjestelmää ja internet-palveluntarjoajaa koskevia tietoja,
 • verkkotunnisteet (esim. laitetunnisteet, istuntotunnisteet),
 • määrää koskevat tiedot.

Käyttötietojen käsitteleminen on välttämätöntä verkkosivustovierailun onnistumisen ja sovelluksen käyttämisen kannalta. Käyttötietojen käsitteleminen edesauttaa myös järjestelmiemme toimivuutta ja turvallisuutta. Käyttötiedot varastoidaan yllä mainittua tarkoitusta varten tilapäisesti sisäisiin lokitiedostoihin, jotka tarjoavat tilastotietoa verkkosivustomme ja sovelluksemme käytöstä, jotta voimme tarkastella vierailijoiden käyttötottumuksia. (Esimerkiksi verkkosivun hakemiseen käytettyjen mobiililaitteiden määrä) ja verkkosivustomme ylläpitoon ja sovelluksemme yleiseen hallinnointiin tarvittavat tiedot. Lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.
Lokitiedostoihin tallennettujen tietojen perusteella ei voi tehdä päätelmiä sinusta. Tallennamme IP-osoitteet lyhennetyssä ja anonymisoidussa muodossa.

3.2. Yhteystiedot

Voit ottaa meihin yhteyttä eri tavoin verkkosivuston tai sovelluksen kautta. Voit esimerkiksi käyttää yhteydenottolomaketta tarjouksen laskemiseen, ottaa yhteyttä tukipalveluihimme sähköpostitse, chat-palvelun tai puhelimitse tai käyttää palautustoimintoa. Keräämme seuraavia tietoja: Etu- ja sukunimesi, kotiosoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoite ja yleisluontoinen kuvaus suojattavasta tilasta sekä sen käytöstä.

Sikäli kuin tietoja tarvitaan kysymykseesi vastaamiseen tai sopimuksen tekemiseen tai täytäntöönpanoon, käytämme niitä ainoastaan kanssasi tapahtuvaa viestintää varten. Tämä on tarpeen, jotta voimme tehdä sinulle tarjouksen, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä ja sopia tapaamisen, jossa arvioimme turvallisuustarpeesi, ja jotta voimme tarjota sinulle turvallisuusarvioinnin, jonka perusteella voimme tehdä sinulle tarkan tarjouksen ja auttaa henkilöstöämme varaamaan tapaamisen kanssasi. Lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta. Lisäksi käytämme tietoja myös tilastoimista sekä palvelunlaadun tarkkailua varten, jotta voimme parantaa tuotteitamme ja palvelujamme, sekä yhtiön sisäisiin tarkoituksiin, jotta voimme kouluttaa työntekijöitämme ja tehdä laatutarkastuksia. Lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

3.3. Rekisteröityminen

Kun rekisteröidyt Omat sivut -osiossa, voit käyttää verkkosivuston, sovelluksen ja palveluiden kaikkia toimintoja. Tähän sisältyy mahdollisuus tarkastella ja muokata hälytysjärjestelmääsi ja tukipyyntöjäsi sekä tilata muita tuotteita. Pakollisten tietojen sarakkeet on korostettu, jotta löydät ne helpommin. Nämä ovat etu- ja sukunimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä salasana. Et voi rekisteröityä antamatta näitä tietoja. Lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

3.4. Markkinointi

Käytämme henkilötietojasi, kuten etu- ja sukunimeäsi, kotiosoitettasi, puhelinnumeroasi, sähköpostiosoitettasi ja asuinmaatasi markkinointitoiminnassamme.

Käytämme henkilötietojasi turvatuotteidemme ja -palveluidemme suoramarkkinointiin. Markkinointi voi tapahtua sähköpostitse, postitse, puhelimitse tai kohdennettuna verkkomainontana.

Mikäli olemme hiljattain toimittaneet sinulle hälytysjärjestelmän ja meillä on yhteystietosi, pidämme sinut ajan tasalla vastaavista tuotteista ja palveluista (esim. erikoistarjoukset ja alennukset). Käytämme henkilötietojasi myös tilastollisiin tarkoituksiin, joiden avulla kehitämme tuotteitamme ja palvelujemme. Voit peruuttaa sähköiset markkinointiviestit, kun vastaanotat materiaalia, joka koskee meiltä tilaamiasi vastaavia tuotteita ja palveluita.

Joissain tapauksissa saamme tietoja, kuten nimen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen tai IP-osoitteen, kolmannen osapuolen yrityksiltä, esimerkiksi markkinointialan yrityksiltä, hakukoneilta ja vertailuportaaleista. Keräämme tietoja, jotta voimme tarjota ja myydä sinulle tuotteita ja palveluita.

Mikäli jonkin sovelluksemme käyttö vaatii maantieteellistä sijaintia (GPS), tämä tarkoittaa, että laitteen käyttöjärjestelmässä (esimerkiksi iOS tai Android) oleva paikannustekniikka luottaa oletuskarttojen SDK: iin, kuten Google Maps SKD, laitteen paikantamiseen. Kun maantieteellistä paikannusta vaaditaan sovelluksen osittaiseen tai täydelliseen toimivuuteen, paikannusta käytetään taustalla. Meillä on pääsy tähän paikkatietoon, kun @Kotona- toiminto on aktivoitu ja käytössä.

Sikäli kun saamme suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön, lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta. Muussa tapauksessa lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta sikäli, kun tuotteitamme ja palvelujamme koskevia tietoja käytetään sopimuksen tekemiseksi. Lakiperusteena on myös yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta sinulle suunnatun personoidun markkinointiviestinnän tarjoamiseen liittyvän oikeutetun etumme nojalla. Voit myös vastustaa lähettämäämme mainontaa milloin tahansa. Lisätietoja vastustamisoikeudesta löytyy tämän tietosuojakäytännön lopusta.

3.5. Mielipidetutkimukset

Kun osallistut mielipidetutkimukseemme, käytämme henkilötietojasi markkina- ja mielipidetutkimus tarkoituksiin. Arvioimme antamiasi tietoja anonyymisti yrityksen sisäisiä tarkoituksia varten. Jos mielipidetutkimuksen tietoja ei poikkeuksellisesti käsitellä nimettömänä, tiedot kerätään vain sinun suostumuksellasi. Jos mielipidetutkimus tehdään anonyymisti, yleistä tietosuoja-asetusta ei sovelleta, ja jos kyse on poikkeuksellisesti henkilökohtaisista arvioista, edellä mainitun suostumuksen lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta. Käytämme vaihtelevia kolmansia osapuolia tutkimusten suorittamiseen kuten: Medallia.

3.6. Sosiaalinen media

Meillä on Facebookissa oma sivu (fanisivu), joka on Facebook Ireland Limitedin, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlanti, (”Facebook”) tuottama ja tarjolla Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolisille käyttäjille. Muille käyttäjille palvelun tarjoaa Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, Yhdysvallat (”Facebook”). Palvelun tarkoituksena on pitää yhteyttä seuraajien (esimerkiksi asiakkaidemme ja mahdollisten tulevien asiakkaidemme) kanssa ja tarjota tietoa tuotteista ja palveluista. Palvelu tuotetaan yhteisvastuussa Facebookin kanssa.

Facebook luovuttaa meille tilastoja, joiden avulla pystymme käyttämään fanisivuamme (esim. tietoa määristä, nimistä, tapahtumista, kuten tykkäyksistä ja kommenteista, sekä demografiatietojen koosteesta ja muuta tilastotietoa). Löydät lisätietoja näiden tilastojen laadusta ja määrästä Facebookin tilastoilmoituksesta. Lisätietoja osapuolten vastuusta löydät Facebook-sivun Insights-analytiikkatiedoista. Tämän tietojenkäsittelyn lakiperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

Me emme voi vaikuttaa siihen, miten Facebook käsittelee sen vastuulla olevia tietoja Facebookin omien palveluehtojen mukaisesti. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että kun käyt fanisivulla, tietoja käytöstäsi siirretään fanisivulta Facebookin käyttöön. Facebook käsittelee edellä mainittuja tietoja tuottaakseen yksityiskohtaisempia tilastoja omia markkinatutkimuksiaan ja mainossisältöjään varten, joihin me emme voi vaikuttaa. Lisätietoja löydät Facebookin tietosuojakäytännöstä.

Facebookin fanisivun käytön yhteydessä saamme henkilötietojasi, ja tätä varten määritämme oikeutesi tässä tietosuojalausunnossa. Jos haluat käyttää oikeuksiasi Facebookia kohtaan, helpoin tapa on olla yhteydessä suoraan Facebookiin. Facebook tuntee tiedot alustansa teknisestä toiminnasta, siihen liittyvästä tietojenkäsittelystä sekä tarkat tiedot siitä, mihin tarkoitukseen tietoja käytetään, joten se voi ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin, kun haluat käyttää oikeuksiasi. Autamme sinua mielellämme käyttämään oikeuksiasi mahdollisuuksien mukaan ja ohjamme pyyntösi Facebookille.

3.7. Google Maps

Verkkosivustomme ja sovelluksemme käyttävät Google Maps -karttapalvelua Euroopan talousalueella, Sveitsissä ja Liechtensteinissa oleville käyttäjille, palvelun tarjoaa Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (”Google”), muille käyttäjille Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (“Google”). Jotta Googlen karttamateriaali näkyy integroituna selaimessasi tai sovelluksessasi, selaimesi tai sovelluksesi saattaa ottaa yhteyden Googlen palvelimeen, joka saattaa sijaita Yhdysvalloissa. Tällöin Google saa tiedon, että vastaavaa verkkosivustoa tai sovellusta on käytetty laitteesi IP-osoitteesta. Lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta oikeutettu etumme. Googlella ja Verisure Oy:llä on sopimuksen mukaiset tietosuojavelvoitteet.

Jos käyt verkkosivustoltamme tai sovelluksestamme Googlen karttapalvelussa kirjautuneena Google-profiiliisi, Google voi linkittää tapahtuman Google-profiiliisi. Jos et halua liittää tietoja Google-profiiliisi, kirjaudu ulos profiilistasi ennen kuin käytät yhteystietosivuamme. Google tallentaa tietosi markkinointia, markkinatutkimusta ja Google Mapsin personoidun ulkoasun esittämistä varten. Voit vastustaa tietojen keräämistä Googlelle.

Lisätietoja löydät Googlen tietosuojakäytännöstä sekä Google Mapsin lisäkäyttöehdoista.

3.8. Upotetut videot
3.8.1. Upotetut YouTube-videot

Olemme upottaneet verkkosivustoomme ja sovellukseemme videoita, jotka on tallennettu YouTubeen ja joita voi katsoa verkkosivustollamme. YouTube on multimediapalvelu, jonka omistaa YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, Yhdysvallat (“YouTube”), joka on Google LLC:n, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat (”Google”), kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö. Lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.
Kun käyt verkkosivustomme tai sovelluksen vastaavalla sivulla, jossa videot ovat, YouTube ja Google saavat tiedon siitä, että olet käynyt vastaavassa verkkosivustossa. Näin tapahtuu huolimatta siitä, oletko kirjautuneena YouTube- tai Google-tilillesi. YouTube ja Google käyttävät keräämiään tietoja mainostamiseen, markkinatutkimuksiin sekä verkkosivustojensa mukautetun ulkoasun toteuttamiseen. Jos vierailet verkkosivustostamme tai sovelluksestamme YouTubessa ollessasi kirjautuneena YouTube- tai Google-profiiliisi, YouTube ja Google voivat linkittää tapahtuman profiileihinsa. Jos et halua tapahtumaa profiiliisi, kirjaudu ulos YouTube- tai Google-profiilista ennen siirtymistäsi verkkosivustollamme.
Voit selaimesi asetusten avulla hylätä evästeet tai estää evästeiden muodostamien, tämän verkkosivuston käyttöäsi koskevien tietojen keräämisen sekä näiden tietojen käsittelyn Googlen toimesta napsauttamalla Googlen mainonta-asetuksia ja valitsemalla räätälöidyn verkkomainonnan painikkeen pois käytöstä. Tällöin Google näyttää vain ei-räätälöityjä mainoksia.
Lisätietoja löydät Googlen julkaisemista YouTuben tietosuojailmoituksista.

3.8.2. Upotetut Vimeo-videot

Olemme upottaneet verkkosivustoomme ja sovellukseemme videoita, jotka on tallennettu Vimeo-videoalustaan ja joita voi katsoa verkkosivustollamme. Vimeo on multimediapalvelu, jonka tarjoaja on Vimeo Inc., 555 West 18th Street, New York 10011, USA (”Vimeo"). Upottamisen lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.
Kun käyt verkkosivustomme tai sovelluksen vastaavalla sivulla, jossa videot ovat, Vimeo saa tiedon siitä, että olet käynyt vastaavalla verkkosivulla. Näin voi tapahtua huolimatta siitä, oletko kirjautuneena Vimeo-tilillesi. Vimeo käyttää keräämiään tietoja mainostamiseen, markkinatutkimuksiin sekä verkkosivustojensa mukautetun ulkoasun toteuttamiseen. Jos käytät videoita verkkosivustoltamme tai sovelluksestamme kirjautuneena Vimeo-profiiliisi, Vimeo voi linkittää tapahtuman Vimeo-profiiliisi. Jos et halua tietoja kohdistettavan, sinun on kirjauduttava ulos Vimeo-profiilistasi ennen sovelluksemme käyttämistä.
Lisätietoja on Vimeon tietosuojailmoituksessa.

3.9. Google Fonts

Verkkosivustomme käyttää Google Fonts -palvelua Euroopan talousalueella, Sveitsissä ja Liechtensteinissa oleville käyttäjille, palvelun tarjoaa Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (”Google”), muille käyttäjille Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (“Google”). Kun käyt sivulla, selaimesi lataa fontin, jota tarvitaan, jotta teksti näkyy oikein ja näyttää hyvältä. Tätä varten selaimen on otettava yhteys Googlen palvelimiin. Tällöin Google saa tiedon, että verkkosivustoamme on käytetty IP-osoitteestasi. Nämä pyynnöt toimivat erillään muista Googlen palveluista, jotka Googlen mukaan edellyttävät käyttäjien tunnistamista. Palvelin, johon yhteys muodostetaan, saattaa sijaita Yhdysvalloissa. Tietojen käsittelyn lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Lisätietoja löytyy Googlen julkaisemista yleisissä kysymyksissä ja tietosuojakäytännössä.

4. Sovellukseemme liittyvä tietojenkäsittely
4.1. Sovelluksen lataaminen ja asentaminen

Jotta voit ladata ja asentaa sovelluksemme sovelluskaupasta (esim. Google Playstä tai Applen App Storesta), sinun on ensin rekisteröidyttävä sovelluskaupan palveluntarjoajan ylläpitämälle käyttäjätilille ja tehtävä vastaava käyttösopimus sovelluskaupan kanssa. Emme voi vaikuttaa tähän emmekä varsinkaan ole osapuolena sinun ja sovelluskaupan välisessä sopimuksessa. Ladatessasi ja asentaessasi sovelluksen tarvittavat tiedot siirretään kyseiselle sovelluskaupalle, mm. käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi ja tilisi asiakasnumero, latausajankohta ja yksittäisen laitteen tunnistenumero. Me emme voi valvoa tätä tietojen keräämistä emmekä vastaa siitä. Käsittelemme näitä annettuja tietoja ainoastaan siinä laajuudessa kuin on tarpeen sovelluksen lataamiseksi ja asentamiseksi mobiililaitteeseesi (esim. älypuhelimeen tai tablettiin). Tässä tapauksessa lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

4.2. Push-ilmoitukset

Sovellus voi välittää sinulle tietoja ns. push-ilmoituksina, vaikka et käyttäisi sovellusta aktiivisena (esim. hälytysjärjestelmän tilaviestit). Ilmoituksia voidaan antaa äänen, viestien (esim. näytössä näkyvien palkkien) ja/tai symbolien (sovelluksen kuvakkeessa näkyvä kuva tai numero) muodossa. Voit milloin tahansa estää tämän poistamalla push-viestien lähetyksen käytöstä laitteesi asetuksista.
Edellä mainitun tietojenkäsittelyn lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta sikäli kuin push-viestit liittyvät sopimuksen käsittelyyn. Muuten lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

4.3. Verisure Guardian

Verisure Guardian toiminnon käyttäminen Verisure-sovelluksella edellyttää sijaintitietojen jakamisen Verisuren hälytyskeskuksen kanssa. Käyttäessäsi tätä toimintoa hyväksyt, että Verisure käsittelee laitteesi jakamia sijaintitietoja palvelun toteuttamiseksi.

Edellä mainittuja tietoja käytetään ainoastaan Guardian palvelun tuottamiseen eikä niitä jaeta kolmansien osapuolien kanssa, ellei tämä ole välttämätöntä avun tarjoamiseksi sinulle.

5. Tuotteisiimme liittyvä tietojenkäsittely

Henkilökohtaisia tietoja kerätään tuotteidemme yhteydessä sen mukaan, mitä tuotteita käytät ja millä tavalla. Seuraavassa ovat liiketoimintaprosessit, joissa keräämme ja käsittelemme henkilötietoja. Nämä tiedot saamme joko suoraan sinulta tai kolmansilta osapuolilta tai keräämme ne toiminnastasi verkkosivustossamme tai tuotteidemme käytöstäsi.

5.1. Tilaukset

Tilausprosessissa keräämme seuraavia tarpeellisia pakollisia tietoja sopimuksen käsittelyä varten:

 • Asema
 • Etu- ja sukunimi
 • Syntymäaika
 • Sähköpostiosoite
 • Osoite
 • Salasana
 • Keräämme myös yhteystiedot laskutusta sekä luottotietojen tarkastamista varten. Näitä tietoja ovat nimi, osoite, matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus tai Y-tunnus, laskutusväli ja tapa sekä pankkiyhteys.
 • Turvakartoitusten yhteydessä keräämme lisäksi suojattavan kohteesi yksilöinti- ja riskitietoja kuten tietoja palovaroittimista, vesipisteistä, vakuutuksista/vakuutusyhtiöstä, aseista, lemmikeistä, lapsista, alkusammutusvälineistä, huoneiden ja ovien määristä sekä muista turvapalvelukokonaisuuden suunnittelun kannalta tarpeellisista tiedoista.
 

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

 • Käytämme tietojasi tarpeisiisi sopivan hälytysjärjestelmän ja palvelujen tarjoamiseen, hälytysjärjestelmän asentamiseen ja valitsemiesi palveluiden tuottamiseen. Lisäksi tietojasi voidaan käyttää tilastointitarkoituksiin sellaisessa muodossa, jossa tietoja ei voida enää liittää tunnistettavaan henkilöön. Käsittelymme on sallittua soveltuvan tietosuojalainsäädännön nojalla ja kaikissa henkilötietojesi käsittelyn vaiheissa käsittelyn laillinen peruste on sopimus (sopimusvelvoitteemme tarjota sinulle valvontapalvelujamme).
 • Lähetämme asennus- ja palvelumaksuista laskun ilmoittamaasi laskutusyhteystietoon. Mikäli annat meille tällaisten henkilöiden henkilötietoja, vastaat meille siitä, että olet informoinut näille henkilöille, että me käsittelemme heidän henkilötietojaan siinä tarkoituksessa, että he ovat sinun yhteyshenkilöitäsi laskutusta varten ja, että heidän henkilötietojensa käyttö perustuu sinun ja meidän oikeutettuun etuun tämän tietosuojaselosteen mukaisesti ja sallimassa määrin. Saatuamme laskutusta varten antamiesi yhteyshenkilöiden henkilötiedot voimme ottaa heihin yhteyttä informoidaksemme heitä siitä, että heidät on lisätty ko. hälytysjärjestelmän laskutusyhteystiedoksi ja, että käsittelemme heidän henkilötietojaan tietosuojakäytäntöjemme www.verisure.fi/tietosuoja mukaisesti.

Valinnaisesti tähän voi sisältyä muita tietoja, esim. puhelinnumero, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä tällä tavalla, jos sinulla on kysyttävää. Tietojenkäsittelyn lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla kanssamme tekemäsi sopimus.

5.2. Yhteydenotot hälytyksen jälkeen tai määräaikaishuoltoa varten

Mikäli hälytys on lauennut tai järjestelmä vaatii huoltoa, yritämme ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse. Tällöin keräämme seuraavat tiedot:

 • Etu- ja sukunimi
 • Osoite
 • Yhteyshenkilöiden numerot
 • Sähköpostiosoite
 • Hätätilanteiden yhteyshenkilöiden etu- ja sukunimet
 • Puhelulokit ja kaikki viestiliikenne
 • GPS-tiedot
 • järjestelmän käyttäjän lokitiedot, esim. hälytys- ja vastetapahtumat.
 

Kaikki puhelut tallennetaan, ja niitä säilytetään suojatussa kolmannen osapuolen tietokannassa. Lakiperusteena on sekä sinun ja meidän kesken yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla tehty sopimus, että yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta. Standardin EN 50518 mukaan hälytyskeskuksen puhelinliikenne on tallennettava.

 

5.3. Muut puhelinkeskustelumme
 

 

Kun keskustelemme kanssasi puhelimessa, tallennamme aina puhelut, mikäli kyseessä ei ole työntekijöiden henkilökohtaiset puhelimet. Tällöin keräämme seuraavat tiedot:

Käsittelyperusteena on sekä sinun ja meidän kesken yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla tehty sopimus, että yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan nojalla oikeutettu etumme tarkkailla palvelumme laatua sekä kehittää palveluitamme esimerkiksi kouluttamalla henkilöstöämme. 
 

5.4. Hätätilanteiden yhteyshenkilöt

Hätätilanteiden yhteyshenkilöihin otetaan yhteyttä, jos hälytys laukeaa emmekä tavoita sinua. Hätätilanteiden yhteyshenkilö voi olla kumppanisi, perheenjäsenesi, naapurisi, ystäväsi tai työtoverisi. Hätätilanteiden yhteyshenkilöistä kerätään seuraavat tiedot:

 • Etu- ja sukunimi
 • matkapuhelin
 • sähköpostiosoite.
 

Jos annat meille henkilötietoja näistä henkilöistä, sinun on ilmoitettava meille, että nämä henkilöt ovat suostuneet siihen, että heidän henkilötietojaan voidaan käyttää siihen, että heitä käytetään hätätilanteen yhteyshenkilöinäsi. Lisäksi ilmoitat, että tämä on sinun ja meidän oikeutetun etumme mukaista. Käsittelemme näitä henkilötietoja tämän tietosuojakäytännön ehtojen sallimassa laajuudessa. Jos kerättyämme hätätilanteen yhteyshenkilöidesi henkilötiedot heillä ei vielä ole tietoa siitä, että käsittelemme heidän tietojaan, otamme heihin yhteyttä ja toimitamme heille tietosuojakäytäntömme.
Jos hätätilanteen yhteyshenkilö ilmoittaa, ettei halua toimia hätätilanteen yhteyshenkilönä, poistamme hänet hätätilanteen yhteyshenkilöiden luettelostasi. Tätä varten hätätilanteen yhteyshenkilön tulee ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteeseen [email protected]
Lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Tallentaminen on välttämätöntä omaisuutesi turvallisuutta koskevien oikeutettujen etujesi suojaamiseksi.

5.5. Hälytysten rekisteröinnin yhteydessä tapahtuva tietojenkäsittely

Jotta voimme tarjota kattavan hälytyspalvelun, käsittelemme laajasti erilaisia tietoja hälytyksen rekisteröinnin osana:

 • Jos hälytys aktivoidaan tai deaktivoidaan, käsitellään seuraavat datapisteet: Hälytyksen aika, hälytyksen aktivointi- tai deaktivointitapa ja käyttäjätunnuksesi. Nämä tiedot ovat myös sinun käytettävissäsi verkkosivustomme Omat sivut -kohdassa ja sovelluksessamme.
 • • Jos hälytys laukeaa, käsittelemme kiinteistösi kuva- ja videotallenteet kiinteistöösi asennetun laitteen tyypin mukaan. Kun hälytys laukeaa, kamera ottaa muutaman sekunnin ajan kuvia ja lähettää ne hälytyskeskukseemme. Mikäli järjestelmäsi sisältää Verisure Arlo-palvelun lähettää järjestelmä myös videotallenteita rajoitetun ajan ennen tapahtumaa hälytyskeskuksellemme. Riippuen mitä kameroita järjestelmään on asennettu voi hälytyksen yhteydessä hälytyskeskuspäivystäjämme myös ottaa kuvia tai saada videotallenteita kiinteistöön asennetuilla kameroilla, hälytyksen todentamiseksi, tämä on mahdollista ainoastaan rajoitetun ajan hälytyksen laukeamisesta. Vain tietyillä työntekijöillä on näiden kuvien, äänitallenteiden ja/tai videoiden käyttöoikeus. Ellei hälytystä ole tapahtunut, työntekijämme eivät voi katsoa kameroidesi ottamia video-/kuvatallenteita. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käsittelystä kameravalvonnan yhteydessä saat kameravalvontaa koskevasta tietosuojaselosteesta, jonka löydät täältä.
 • Tuotteestasi riippuen voit järjestelmän avulla milloin tahansa katsoa kiinteistösi valokuvia sekä videoita.
 • Jos hälytys laukeaa, tallennamme GPS-sijaintisi, jotta voimme määrittää, oletko kotona hälytyksen ajankohtana, edellyttäen että olet ottanut @Kotona tai Guardian toiminnon käyttöösi.
 

Lakiperusteena on sinun ja meidän kesken yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla tehty sopimus.

5.6. Poikkeustilanteissa kerättävät tiedot

Poikkeustilanteissa kuten pandemia:ssa saatamme kerätä ja käsitellä asiakkaidemme terveyteen liittyviä tietoja siinä määrin kuin se on tarpeellista turvallisen toiminnan takaamiseksi Verisuren henkilöstölle ja/tai asiakkaalle.

Keräämme näitä tietoja vain poikkeusolosuhteissa ja käsittelemme niitä vain niin kauan kuin on tarpeen sovitun palvelun, huollon tai muun tilauksen toimittamiseksi.

Keräämme tiedot pääsääntöisesti asiakkaalta itseltään ennen huoltokäyntiä, turvakartoitusta tai järjestelmän asennusta, jolloin voimme tarkastaa Verisuren henkilöstön toimesta asiakkaan voinnin ja näin varmistaa turvallisen tapaamisen Verisuren henkilöstölle sekä asiakkaalle.

Tietoja ei jaeta kuin siinä määrin kuin on välttämätöntä esimerkiksi altistumisen tai tartuntaketjun selvittämiseksi tarpeellista Verisuren Oy:n organisaation sisällä.

5.7. Asiakasvinkkiohjelma
 • Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:
 • Ystäviesi ja perheesi nimet, kotiosoitteet, yhteyspuhelinnumero(t) ja sähköpostiosoitteet.
 • Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:
 • Perheesi ja ystäväsi: Keräämme henkilötietoja myös ystävistäsi ja perheestäsi, jotka vinkkaat meille asiakasvinkkiohjelmassamme. Jos toimitat meille perheesi tai ystäviesi henkilötietoja vastaat meille siitä, että olet informoinut kyseisille henkilöille, että käytämme heidän henkilötietojaan siinä tarkoituksessa, että otamme heihin yhteyttä liittyen hälytysjärjestelmän asentamiseen ja että on sinun ja meidän oikeutetun edun mukaista käsitellä heidän henkilötietojaan. Saatuamme vinkkaamiesi henkilöiden henkilötiedot voimme ottaa heihin yhteyttä tarjotaksemme heille palveluitamme ja informoidaksemme, että olemme saaneet heidän yhteystietonsa sinulta ja käsittelemme heidän henkilötietojaan tietosuojakäytäntöjemme www.verisure.fi/tietosuoja mukaisesti
 
5.8. Markkinatutkimukset ja tietojen analysointi

Käytämme tietojasi tietojen analysoinnin ja markkinatutkimusten osana. Pyrimme erityisesti jakamaan asiakkaamme ja asianosaiset markkinatutkimuksen yhteydessä eri kohde- ja käyttäjäryhmiin (käyttäjien segmentointi), jotta saamme tietoa eri kohderyhmistä ja niiden käyttötottumuksista, mielenkiinnon kohteista, demografiasta ja markkinoinnista kolmansille osapuolille tarjottujen mainontapalvelujen yhteydessä.
Käyttötarkoituksesta riippuen käytämme tallentamiamme tietoja. Käytämme esimerkiksi koosteita, tilastotietoja ja depersonoituja (anonymisoituja) tietoja tai pseudonymisoituja tietoja sekä ostotietoja ja laitteen tietoja ja käyttötietoja analysointitarkoituksiin analyysin ymmärtämiseksi. Näin saamme anonyymejä tai pseudonymisoituja tietoja asiakkaidemme ja asianosaisten yleisistä käyttötottumuksista.

Sikäli kuin tietoja käsitellään edellä mainittuihin tarkoituksiin suostumuksellasi, lakiperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta. Ellet mahdollisena asiakkaana hyväksy tuotteitamme, tietoja käytetään ainoastaan anonyymisti. Lisäksi tietojen käsittely perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan, ja oikeutetut edut liittyvät edellä mainittuihin tarkoituksiin.
 

Keräämme palautetta sosiaalisen median vaikuttajayhteistyön avulla sosiaalisen median alustoilla (esimerkiksi Instagram).
Käsittelyperusteena on oikeutettu etu. Oikeutettu etumme on tarjota palvelua sekä kerätä palautetta asiakkailta ja mahdollisilta asiakkailta palvelujemme parantamiseksi.

 

5.9. Markkinointi aiemman valvonnan perusteella

Verisure voi käsitellä henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin, mikäli olet aiemmin ollut Verisuren asiakas. Mikäli asunnossa tai muussa kohteessa, jossa nykyään asut/oleskelet, on vielä Verisuren järjestelmät aiemman asukkaan jäljiltä, voi Verisure hyödyntää sinun henkilötietoja suoramarkkinointiin puhelimitse. Henkilötiedot saamme esimerkiksi Profinder-palvelusta.

Käsittelemme nimeäsi, osoitetta ja puhelinnumeroasi oikeutettumme etujen perusteella mikäli asunnossasi tai muussa kohteessa, jossa nykyään asut/oleskelet, on vielä Verisuren järjestelmät aiemman asukkaan jäljiltä. Oikeutettuna etunamme on markkinoida tuotteitamme sinulle. Lisäksi sinä hyödyt saamalla kohteella olevat järjestelmät käyttöösi.

Mikäli olet lähivuosien aikana päättänyt asiakkuutesi Verisuren kanssa (yleensä maksimissaan kaksi vuotta sitten), voimme käyttää myös yhteystietojesi(etu- ja sukunimesi, kotiosoiteesi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja asuinmaa)  sekä seuraavia tietoja markkinoidaksemme tuotteittamme/palveluitamme sinulle: Tieto siitä, kuinka monta Verisuren järjestelmän asennusta sinulla on ollut ( 1 koti= 1 asennus), asiakassuhteen pituus, kuukausilaskutuksesi suuruus, käytössäsi olleen Verisure järjestelmän koko, irtisanomissyy sekä Verisuren järjestelmän tila. Kun käsittelemme näitä tietoja markkinoidaksemme tuotteitamme, käsittelyperusteemme on Verisuren oikeutettu etu markkinoida tuotteitansa ja/tai suostumus.

 

5.10. 

Saamme myös henkilötietojasi kolmansilta osapuolilta, kuten Profinderiltä mm. markkinointitarkoituksia varten.

 

6. Verkkosivustossamme käytetyt evästeet
6.1. Omien evästeiden käyttö

Eräät palvelumme edellyttävät niin sanottujen evästeiden käyttämistä. Eväste on laitteesi selaimen tallentama pieni tekstitiedosto. Evästeitä ei käytetä ohjelmien ajamiseen tai virusten lataamiseen tietokoneeseesi. Sen sijaan omien evästeidemme päätarkoituksena on tarjota sinulle räätälöity tarjonta ja hyödyntää palvelujamme ajankäytön kannalta mahdollisimman tehokkaasti.
Useimmat selaimet hyväksyvät evästeet oletusarvoisesti. Voit kuitenkin muuttaa selaimesi asetuksia niin, että evästeet hylätään tai tallennetaan vasta erillisestä suostumuksesta. Jos hylkäät evästeet, sivustomme ei välttämättä toimi häiriöttä.
Käytämme evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi, turvallisuussyistä ja parantaaksemme käyttäjille tarjoamiemme palvelujemme tehokkuutta ja personointia. Haluamme, että voit käyttää verkkosivustoamme mahdollisimman mukavasti ja yksilöllisesti. Nämä palvelut perustuvat edellä mainittuihin oikeutettuihin etuihimme, joiden lakiperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.
Lisäksi käytämme yhteistyökumppaniemme tarjoamia evästeitä ja vastaavia teknologioita (esim. verkkojäljitteitä) analysointi- ja markkinointitarkoituksiin. Tämä on kuvattu tarkemmin seuraavissa kohdissa. Lisätietoja saat evästekäytännöstämme.

6.2. Evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttö analytiikkatarkoituksiin

Parantaaksemme verkkosivustoamme käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita (esim. verkkojäljitteitä) tilastotietojen keräämiseen ja yleisten käyttötottumusten analysointiin käyttötietojen avulla. Lisäksi käytämme analytiikkapalveluja eri markkinointikanaviemme käytön arvioimiseen.
Seuraavissa kohdissa kuvatun tietojenkäsittelyn lakiperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta, ja se perustuu verkkosivustomme tarveperusteista suunnittelua ja jatkuvaa optimointia koskevaan oikeutettuun etuumme.

6.2.1. Google Analytics

Verkkosivustomme käyttää Google Analytics -verkkoanalytiikkapalvelua, jonka tarjoaa Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Googlen mukaan yhteyspisteenä kaikissa tietosuojaa koskevissa asioissa on Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti. Google Analytics käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita verkkosivustomme analysoimiseen ja parantamiseen käyttötottumustesi perusteella. Google voi lähettää tässä yhteydessä muodostettuja tietoja Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle arvioitavaksi ja tallennettavaksi. IP-osoitteesi kuitenkin lyhennetään ennen käyttäjätilastojen arvioimista, eikä henkilöllisyyttäsi voi päätellä sen perusteella. Google Analyticsia on laajennettu tätä tarkoitusta varten verkkosivustossamme. Se sisältää koodin anonymizeIP, jonka tarkoituksena on varmistaa IP-osoitteiden anonymisoitu kerääminen.
Google käsittelee evästeiden kautta saamansa tiedot ja arvioi niiden avulla verkkosivuston käyttöä, laatii raportteja verkkosivuston tapahtumista operaattoreille sekä tarjoaa lisätietoja verkkosivuston ja verkkopalvelujen käytöstä.
Voit hylätä evästeet selaimesi asetuksista, kuten edellä neuvotaan, tai estää evästeiden avulla tapahtuvan verkkosivuston käyttöä koskevan tietojen keräämisen (esim. IP-osoitteen keräämisen) ja Googlen suorittaman tietojen käsittelemisen käyttämällä Googlen tarjoamaa selaimen lisäosaa. Sen avulla estät Google Analyticsia keräämästä tietojasi tästä verkkosivustosta tulevaisuudessa (lisäosa toimii vain selaimessa ja ainoastaan tällä verkkotunnuksella). Jos poistat evästeet selaimestasi, sinun täytyy napsauttaa tätä linkkiä uudelleen.
Lisätietoja löydät Googlen tietosuojakäytännöstä.

6.3. Evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttö verkkomainontaa varten

Käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita mainostamistarkoituksessa. Joitain käyttötietoja käytetään kiinnostuksen kohteisiin perustuvaan mainontaan. Käyttötietojen analysoimisen ja arvioimisen avulla pystymme näyttämään sinulle verkkosivustossamme muiden tarjoamaa personoitua mainossisältöä. Personoitu mainossisältö tarkoittaa mainoksia, jotka vastaavat kiinnostuksenkohteitasi ja tarpeitasi.
Seuraavassa kohdassa tarkoitetun tietojenkäsittelyn lakiperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta tuotteidemme ja palvelujemme personoitua myynninedistämistä koskevan oikeutetun etumme nojalla.
Seuraavassa kohdassa on selitetty nämä teknologiat ja niitä käyttävät palveluntarjoajat.
Kerätyt tiedot voivat olla mm. seuraavia:

 • laitteen IP-osoite
 • käyttöajankohta (päivämäärä ja kellonaika)
 • evästeen tunnistenumero
 • mobiililaitteen laitetunniste
 • selainta ja käyttöjärjestelmää koskevat tekniset tiedot.
 

Kerätyt tiedot kuitenkin tallennetaan vain pseudonymisoidusti niin, ettei sinua voida tunnistaa niistä.
Voit verkkosivuston vastaavien asetusten avulla estää osallistumisesi analysointiin ja mainontaan. Molemmissa sivustoissa pystyy estämään monia mainostajia. Molemmissa verkkosivustoissa voit estää lueteltujen palveluntarjoajien kaikki mainokset kerralla käyttämällä estoevästeitä tai tehdä asetukset palveluntarjoajakohtaisesti. Huomaa, että poistettuasi kaikki evästeet selaimestasi tai käyttäessäsi myöhemmin toista selainta ja/tai profiilia estoeväste on asetettava uudelleen.

6.3.1. Facebookin mukautetut kohderyhmät

Verkkosivustomme käyttää Facebook-palvelun ns. mukautettua kohderyhmää. Sen tarjoaa Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolisille käyttäjille Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlanti ("Facebook") ja kaikille muille käyttäjille Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA ("Facebook"). Tätä varten Facebook on lisännyt verkkosivustoomme ns. pikselin. Pikseiln avulla Facebook pystyy määrittämään verkkosivustomme käyttäjät kohderyhmäksi mainosten näyttämistä varten (ns. Facebook-mainokset). Tämä näyttää esittämämme Facebook-mainoksen vain niille, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta verkkotarjontaamme kohtaan.
Facebook käyttää näitä tietoja täsmäyttääkseen mahdollisimman paljon asiakkaita Facebookin käyttäjätileihin. Näistä käyttäjätileistä muodostuu kohderyhmäluettelo (mukautettu kohderyhmä), jolle voimme lähettää mainoksia Facebookissa. Facebook voi myös luoda uusia kohderyhmiä asiakastietojen pohjalta ja etsiä muita käyttäjiä, jotka muistuttavat asiakasryhmiämme.

6.3.2. Google Adsin muunnostoimintojen seuranta

Verkkosivustomme käyttävät Google Ads -palvelua Euroopan talousalueella, Sveitsissä ja Liechtensteinissa oleville käyttäjille, palvelun tarjoaa Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (”Google”), muille käyttäjille Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (“Google”). AdWordsin muunnosten seuranta poimii määrittämiämme asiakkaiden toimenpiteitä (esim. mainoksen napsauttaminen, sivun katsominen, lataaminen) ja analysoi ne. AdWords Remarketing -toimintoa käytämme näyttääksemme sinulle tuotteidemme yksilöllisiä mainosviestejä Googlen yhteistyökumppanien verkkosivustoissa. Molemmissa palveluissa käytetään evästeitä ja vastaavia teknologioita. Google voi lähettää tässä yhteydessä muodostettuja tietoja Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle arvioitavaksi ja tallennettavaksi.
Jos käytät Google-tiliä, Google voi liittää verkkosivuston ja sovelluksen selaushistoriasi Google-tiliisi Google-tiliin tallennettujen asetusten mukaisesti ja käyttää Google-tilisi tietoja mainosten mukauttamiseen. Jos et halua tätä yhdistämistä Google-tiliisi, kirjaudu ulos Google-profiilistasi ennen kuin käytät verkkosivustoamme. Voit halutessasi asettaa selaimesi hylkäämään evästeet, ks. ohjeet edellä. Lisäksi voit Googlen mainonta-asetuksista kytkeä mukautetun mainonnan pois. Tällöin Google näyttää vain yleistä mainontaa, jota ei ole valittu keräämiesi tietojen perusteella.

Lisätietoja löydät Googlen tietojen käyttöä koskevista tiedoista ja tietosuojakäytännöstä.

6.3.2. Googlen markkinointialusta

Verkkosivustomme käyttää Google Marketing Platform -palvelua ja sen DoubleClick-toimintoa, joka on suunnattu Euroopan talousalueella, Sveitsissä ja Liechtensteinissa oleville käyttäjille. Palvelun tarjoaa Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (”Google”), muille käyttäjille Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”).
DoubleClick käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita sinua kiinnostavien mainosten esittämiseen. DoubleClickin avulla Google ja sen yhteistyökumppanien verkkosivustot voivat näyttää mainoksia edellisten meidän verkkosivustossamme tai muissa verkkosivustoissa käyntiesi perusteella. Google voi lähettää tässä yhteydessä muodostettuja tietoja Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle arvioitavaksi ja tallennettavaksi.
Voit estää evästeiden tallentamisen muuttamalla selaimesi asetuksia (ks. ohjeet edellä). Tällöin et kuitenkaan voi välttämättä käyttää kaikkia verkkosivuston toimintoja täysimääräisesti. Voit myös estää Googlea keräämästä evästeillä tuotettuja, verkkosivuston käyttöön liittyviä tietoja ja näiden tietojen käsittelyn Googlen toimesta poistamalla selaimen DoubleClick-lisäosan. Vaihtoehtona selaimen lisäosalle tai mobiililaitteen selaimessa voit poistaa räätälöidyt mainokset käytöstä Googlen mainonta-asetuksista. Tällöin Google näyttää vain yleistä mainontaa, jota ei ole valittu keräämiesi tietojen perusteella.
Lisätietoja on Googlen tietosuojakäytännössä

.
7. Työhakemukset

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

 • Nimi, kotiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, työhakemus, cv, taustatarkastukset (mukaan lukien rikosrekisteritarkastukset ja luottotietotarkastukset), referenssit, harrastukset / kiinnostuksen kohteet, jäsenyydet / luottamustoimet tms., psykologiset tiedot ja työhaastattelujen muistiinpanot. Facebookin kautta jätetyistä hakemuksista saamme tietoomme myös julkisen Facebook profiilisi.
 • Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:
 • Käytämme tietojasi työntekijöidemme valintaan sekä niiden osalta, jotka eivät ole tulleet valituiksi, myös myöhempiä työntekijävalintoja koskeviin arviointeihin.
 
8. Kameravalvonta toimitiloissamme

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

 • Toimitilojemme kameravalvonnan kuvatallenteet, joissa saattaa olla tunnistettavissa olevia henkilöitä. Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:
 • Rikosten ennalta ehkäiseminen, työntekijöiden ja muiden tiloissa oleskelevien henkilökohtaisen turvallisuuden varmistaminen, omaisuuden ja tiedon suojaaminen sekä turvallisuutta tai omaisuutta vaarantavien tilanteiden ennaltaehkäiseminen ja selvittäminen. Käsittelemme tallenteita ainoastaan näihin tarkoituksiin, kuten rikos- ja vahinkotapahtumien selvittelyyn sekä tarvittaessa tiloissa liikkuneiden henkilöiden tunnistamiseen.
 
9. Tietojen luovutus

Keräämiämme tietoja luovutetaan periaatteessa vain jos olemme saaneet nimenomaisen suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohdan mukaisesti tietojen siirtämiseen yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan nojalla oikeudellisten vaateiden puolustamiseksi tai käyttämiseksi eikä meillä ole aihetta uskoa, että sinulla olisi tähän nähden ensisijainen tietojesi luovuttamatta jättämiseen liittyvä etu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohdan nojalla ja tämä on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla tarpeen sinun kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi, mikä tehdään pyynnöstäsi. Voimme kuitenkin luovuttaa tietoja tarkkaan valituille yhteistyökumppaneillemme kuten LähiTapiolalle, silloin kun olet antanut tähän nimenomaisen suostumuksesi.

Voimme kuitenkin jakaa niitä muille Verisure-konsernin yhtiöille osana tuotteidemme ja palvelujemme toimitusta. Koska tuotteemme ja palvelumme ja niiden toteutus edellyttävät muiden yhtiöiden osaamista ja resursseja, osan tietojenkäsittelystä voi suorittaa jokin jäljempänä mainituista palveluntarjoajistamme. Näiden tietojen vastaanottajaryhmiä ovat seuraavat:

 • Pilvitallennuspalvelujen tarjoajat, kuten Amazon Cloud Cam, johon tallennetaan hälytysten tietoja ja antamiasi henkilötietoja sekä hätätilanteiden palautuspalveluihin tarvittavia tietoja ja kanssasi tekemiemme sopimusten täyttämiseksi tarvittavia tietoja.
 • Asiakastukipalvelujen tarjoajat kuten Koodiviidakko, WheelQ, Medallia jotka auttavat meitä lomakkeiden laatimisessa, asiakaspalautteen keräämisessä sekä yhteydenpidossa sinuun.
 • Puhelinjärjestelmätoimittajat kuten LeadDesk, Cisco ja Verba sekä Gensys joiden kautta otamme sinuun yhteyttä puhelimitse.
 • Maksupalvelujen tarjoajat Nordea, jonka avulla käsittelemme asennus -ja palvelumaksuja.
 • Rahoituspalvelujen tarjoajat (esim. perintätoimistot) kuten Intrum, jolle voimme siirtää kanssasi tekemäämme sopimukseen liittyviä saamisia, esim. jos tuotteita ja palveluja ei makseta ajallaan.
 • Turvallisuuspalveluyhtiöt Securitas ja Avarn Security, joiden kautta lähetämme vartijan hälytyksen yhteydessä.
 • Hätäkeskus (poliisi, pelastuslaitos), mikäli on ilmeistä, että on tapahtunut rikos tai muu vakava hätätilanne.
 • IT-järjestelmätoimittajat kuten Microsoft ja Genesys, joiden tarjoamien IT-palvelujen avulla tallennamme asiakassuhteen hallintaan liittyviä tietoja.
 • Analysointi- ja hakukonepalvelujen tarjoajat kuten Google Analytics, jotka auttavat meitä parantamaan ja optimoimaan verkkosivustoamme.
 • Markkinointi- ja markkinatutkimuspalveluiden tarjoajat kuten Facebook, Instagram ja Google, joita käytämme markkinointiin, markkinatutkimuksiin ja asiakastutkimuksiin
 • Puhelinmyyntiä yhdessä kanssamme harjoittavat yritykset kuten Teleperformace
 • Datakeskukset, jotka tallentavat verkkosivustomme ja tietokantamme.
 • IT-palvelujen tarjoajat, jotka ylläpitävät järjestelmiämme.
 • Konsulttiyritykset.
 • Markkinointi- ja markkinatutkimuspalveluiden tarjoajat kuten OMD, Facebook, Instagram ja Google, jotka sijaitsevat ETA-maissa, joita käytämme markkinointiin, markkinatutkimuksiin ja asiakastutkimuksiin
 • Muut palveluntarjoajat ja toimittajat, joiden palveluja ja tuotteita käytämme toiminnassamme ja palvelujemme tarjoamisessa.
 • Mikäli myymme minkä tahansa liiketoimintamme tai omaisuuttamme kolmannelle osapuolelle, tällöin paljastamme tietosi tällaisen liiketoiminnan tai omaisuuden mahdolliselle ostajalle.
 

Jos luovutamme tietoja palveluntarjoajille, nämä voivat käyttää tietoja ainoastaan tehtäviensä suorittamiseen. Valitsemme käyttämämme palveluntarjoajat huolellisesti. Niillä on sopimusoikeudellinen velvoite noudattaa ohjeitamme ja ylläpitää asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä, joilla suojataan asianomaisten henkilöiden oikeudet, ja valvomme niitä säännöllisesti.

Lisäksi tietoja voidaan luovuttaa viranomaisten pyynnöstä, tuomioistuimen päätöksellä ja oikeudellisten menettelyjen yhteydessä, jos se on tarpeen syytteen nostamista tai lain täytäntöönpanoa varten.

10. Tietojen käsittelypaikka

Tallennamme tietoja ainoastaan Suomessa, EU:n alueella tai Euroopan talousalueella (ETA) tai muissa maissa, joissa on asianmukainen tietosuojan taso.
Jos jaamme tietojasi (i) ETA:n ulkopuolisille tai (ii) sellaisissa toimiville yrityksille, joissa on asianmukainen tietosuojan taso, vaadimme sopimusoikeudellisesti näitä yrityksiä käsittelemään tietojasi samalla perusteella kuin me käsittelemme. Näissä tapauksissa varmistamme luovutettujen tietojen suojauksen.
Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

11. Automatisoitu päätöksenteko

Palvelujemme käyttöä koskevan sopimuksen valmistelemiseksi, tekemiseksi tai täytäntöön panemiseksi meidän voi olla välttämätöntä käyttää automaattista päätöksentekoa luottotietotarkistuksiin sekä palvelujemme hinnoitteluun liittyen. Käytämme automatisoitua päätoksentekoa myös työnhaku prosessissa työnhakijan vastatessa valmiiksi asetettuihin kysymyksiin, ja mikäli vastaukset näissä eivät vastaa työlle asetettuja keskeisiä vaatimuksia. Käyttämämme henkilötiedot on lueteltu kohdassa kolme (3) palveluiden tilaaminen. Sinulla on oikeus pyytää manuaalista luonnollisen henkilön tekemää päätöksentekoa automatisoidun päätöksenteon sijaan, voit kertoa meille mielipiteesi sekä riitauttaa automatisoidusti tekemämme päätöksen.

12. Kolmannet osapuolet

Siinä määrin kuin tuotteidemme asennus ja palvelujemme tarjoaminen kohteessasi edellyttää kolmansien osapuolien henkilötietojen käsittelyä (kuten vieraat tai perheenjäsenet), sinulla asiakkaanamme voi olla velvollisuus informoida tällaisille henkilöille henkilötietojen käsittelystä toimestamme.

 

13. Yhteistyökumppanit

Verisure tekee yhteistyötä erilaisten kumppaneiden, kuten lentoyhtiöiden, kanssa. Näiden kumppanuuksien kautta Verisurella on mahdollisuus esimerkiksi ajoittain tarjota erilaisia etuja ja tarjouksia omille nykyisille tai uusille asiakkaille. Saatamme myös hyödyntää yhteystietojasi tarjontamme tai kumppanimme tarjonnan markkinointiin. Alempaa löydät tarkemmat tiedot siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi eri kumppanuuksien yhteydessä:

 

SAS EuroBonus

SAS EuroBonus-etuohjelmaan kuuluvat henkilöt voivat ansaita EuroBonus-pisteitä ostamalla Verisuren tuotteita (tarkemmat ehdot ilmoitetaan erikseen).

Tässä yhteydessä Verisure käsittelee seuraavia henkilötietoja :

-Kumppanimme etuusohjelman jäsennumero
-Tieto siitä, mihin etuun olet oikeutettu
- Nimesi, puhelinnumerosi ja postinumerosi

Käytämme näitä tietoja:

-Markkinoinnin ja myynnin tarkoituksiin. 
-Ilmoittaaksemme SAS:lle ansaitsemasi EuroBonus-pisteet. Käsittelyperusteemme on tämän osalta oikeutettu etu markkinoida tuotteitamme hyödyntäen EuroBonus-kumppanuutta, jonka toteuttamiseksi näiden tietojen käsittely on tarpeellista(GDPR art 6(1) f).  Verisure ja SAS toimivat erillisenä rekisterinpitäjinä.

 

Finnair

Finnair Plus-etuohjelmaan kuuluvat henkilöt voivat ansaita Finnair plus-pisteitä ostamalla Verisuren tuotteita (tarkemmat ehdot ilmoitetaan erikseen).

Tässä yhteydessä Verisure käsittelee seuraavia henkilötietoja :

-Kumppanimme etuusohjelman jäsennumero
-Tieto siitä, mihin etuun olet oikeutettu
- Nimesi, puhelinnumerosi ja postinumerosi

Käytämme näitä tietoja:

-Markkinoinnin ja myynnin tarkoituksiin. Katso tätä varten kappale 3 tietosuojaselosteesta.
-Ilmoittaaksemme Finnairille ansaitsemasi Finnair Plus-pisteet. Käsittelyperusteemme on tämän osalta suostumus.

Verisure ja Finnair toimivat erillisenä rekisterinpitäjinä

14. Tietojen säilytys

Säilytämme henkilötietoja vain niin kauan kuin se on tarpeen sellaisten sopimusoikeudellisten tai lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi, joita varten olemme keränneet tietoja.Tämän jälkeen poistamme tiedot välittömästi, ellemme vielä tarvitse tietoja lakisääteisten säilytysaikojen päättymiseen saakka, todisteeksi siviilioikeudellisia vaateita varten tai lakisääteisten säilyttämisvelvoitteiden vuoksi.

Lakisääteisen säilyttämisvelvoitteen vuoksi meidän on säilytettävä toimeksiantosopimusten tiedot kuuden (6) vuoden ajan sopimuksen päättymisestä. Kaikki vaateet vanhentuvat aikaisintaan lakisääteisten aikarajoitusten mukaisesti.

Tämänkin jälkeen meidän on tallennettava tietojasi tiettyjä kirjanpitotarkoituksia varten. Tähän meillä on lakisääteinen dokumentointivelvollisuus, joka voi perustua kauppalakiin, kirjanpitolakiin, verolakiin, luottotietolakiin, rahanpesulakiin tai arvopaperikauppalakiin.

Lakisääteiset asiakirjojen säilytysajat ovat 2–10 vuotta.

15. Sinun oikeutesi

Sinulla on oikeus saada henkilötietojesi käsittelyä koskevat tiedot milloin tahansa. Tässä yhteydessä kerromme käsittelemistämme tiedoista ja annamme yleistiedot sinua koskevista tallennetuista tiedoista. Jos säilyttämämme tiedot ovat virheellisiä tai vanhentuneita, sinulla on oikeus vaatia tietojen korjaamista. Voit myös pyytää tietojesi poistamista. Ellei poistaminen poikkeuksellisesti ole mahdollista muun lainsäädännön vuoksi, tiedot estetään niin, että niitä voi käyttää ainoastaan tähän lailliseen tarkoitukseen. Voit myös rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä, jos esimerkiksi epäilet tietojen oikeellisuutta. Sinulla on oikeus tietojen siirtämiseen, eli toimitamme sinulle halutessasi sähköisen kopion henkilötiedoistasi.

Voidaksesi käyttää tässä mainittuja oikeuksiasi voit milloin tahansa ottaa yhteyttä edellä mainittujen yhteystietojen avulla. Tämä koskee myös tilannetta, jossa haluat saada tositteet, joilla voidaan osoittaa asianmukainen tietosuojan taso.

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa annettuasi meille suostumuksen. Tällöin emme enää jatka tähän suostumukseen perustuvaa tietojesi käsittelyä. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen nojalla ennen peruuttamista tehdyn tietojenkäsittelyn laillisuuteen.
Sikäli kuin käsittelemme tietojasi oikeutettujen etujemme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta) nojalla, sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä milloin tahansa erityisestä tilanteestasi johtuvista syistä. Mikäli kyseessä on suoramarkkinointitarkoitukseen tehtävästä tietojenkäsittelystä, sinulla on yleisesti oikeus vastustaa käsittelyä syytä ilmoittamatta.
Jos haluat käyttää peruuttamis- tai vastustamisoikeuttasi, riittää, että ilmoitat tästä edellä mainittujen yhteystietojen avulla.

Lisäksi sinulla on oikeus valittaa toimintaamme valvovalle tietosuojaviranomaiselle. Voit käyttää tätä oikeutta ottamalla yhteyttä oman asuinmaasi valvontaviranomaiseen. Suomessa Verisure Oy:n valvova toimivaltainen viranomainen on:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki
[email protected]
puh. 029 566 6700
www.tietosuoja.fi

16. Turvallisuus

Käytämme ajantasaisia teknisiä toimenpiteitä, joilla varmistetaan tietoturva, erityisesti henkilötietojesi suojaaminen tiedonsiirtoriskeiltä ja estetään kolmansia osapuolia hankkimasta tietoja. Näitä muokataan uusimman kehityksen mukaisesti. Verkkosivustomme kautta antamiesi henkilötietojen suojaamiseksi käytämme TLS (Transport Layer Security)-suojausta, joka salaa syöttämäsi tiedot.

17. Tietosuojalausekkeen muutokset

Päivitämme tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain, jos teemme muutoksia verkkosivustoomme tai liiketoimintaprosesseihimme tai jos ilmenee valtion edellyttämiä oikeudellisia muutoksia.
Tämä tietosuojaseloste on päivitetty helmikuussa 2021

Lataa PDF tästä