Älylukko – uuden ajan lukitusjärjestelmä
Verisure

Älylukko edustaa uuden ajan lukitusjärjestelmää, jonka voi avata koodilla, kulkutunnisteella tai kaukosäätimellä. Lukon käyttöönotto on yksinkertaista, sillä lukko puhuu suomea.

– Yale Doorman -älylukko on helppokäyttöinen, turvallinen ja toiminnaltaan älykäs. Se sopii ulko-oviin niin kotona kuin vapaa-ajan asunnossakin, kertoo tuotepäällikkö Markus Öhman Verisurelta.

 

Mitä älylukkoon kuuluu?

 

Älylukko-kokonaisuuteen kuuluu kolme osaa: Yale Doorman Älylukko, Verisure Älylukkomoduuli ja Verisure Keskusyksikkö mini. Eri perheenjäsenillä voi olla käytössä oma kulkutunniste ja koodi, tai pelkkä koodi. Kun Yale Doorman -kulkutunnisteella kosketetaan lukkoa, ovi avautuu välittömästi.

 

Kun järjestelmä liitetään laajakaistaan, sen kaikkia toimintoja voidaan hallinnoida etäohjatusti. Älylukkoon lisättävän SmartLock Boxin avulla voi ohjata ja seurata älylukkoa suoraan puhelimesta, Verisure-sovelluksen kautta.

 

Helppo sisäänpääsy tilapäisille vieraille

 

Älylukko mahdollistaa sen, ettei avaimia tarvitse kantaa mukana. Ulko-oven saa lukittumaan automaattisesti aina, kun ovi sulkeutuu. Jos kotiin on tulossa tavarantoimittaja, sukulaisvieras tai siivooja, ovi voidaan avata etäohjattuna tai ajastaa lukon avattavuus.

 

Tilapäisille vieraille voidaan määrittää myös oma koodi, joka on voimassa vain tietyn ajan.

 

– Järjestelmä helpottaa myös vapaa-ajan asuntojen vuokrausta. Jokaiselle vuokralaiselle voidaan antaa tarvittaessa oma koodi, jolloin omistajan on helppo seurata mökillä tapahtuvia vierailuja, Öhman kertoo.

 

Moneltako lapset tulivat koulusta?

 

Kun älylukko on yhdistetty Verisuren hälytysjärjestelmään, sen käyttäjät näkevät helposti omasta puhelimestaan, onko ovi lukossa vai ei, ja moneltako muut perheenjäsenet ovat tulleet kotiin. Järjestelmä on suunniteltu niin, että myös lasten on helppo käyttää sitä.

 

– Jokaisella lapsella voi olla oma kulkutunniste ja pin-koodi. Jos jompikumpi joutuu vääriin käsiin, kulkutunnisteen voi nopeasti kuollettaa ja pin-koodin vaihtaa. Siksi älylukko on erityisen turvallinen myös perheen pienimmille, kertoo Markus Öhman.

 

Älykästä turvallisuutta

 

Jos talossa on useampia sisäänkäyntejä, niille voidaan asettaa keskuslukitus. Kaikki ovet lukittuvat yhtä aikaa, mutta avautuvat vain haluttu ovi kerrallaan. Yhteen järjestelmään saa liitettyä kuusi lukkoa ja yhdeksän käyttäjää. Väärinkäyttökin huomataan nopeasti.

 

– Jos älylukkoon syötetään viisi kertaa väärä koodi, sen näppäimistö lukkiutuu kolmeksi minuutiksi. Jos älylukko kuuluu Verisuren valvonnan piiriin, hälytyskeskuksemme päivystäjälle tulee aina myös ilmoitus, Öhman painottaa.

 

Älylukkomoduuli kuuluu Verisuren elinikäisen toimintatakuun piiriin.

 

Haluatko tietää lisää, miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?