Älykäs koti
Kodinturvavinkit
verisure
Kallen tarina: Verisuren vuotovahti pelasti vesivahingolta
Author
Vera / Verisure
Verisuren vuotovahti pelasti vesivahingolta

Vuotovahti pelasti kalliilta vahingolta

Heinäkuun asiakastarinassa pitkäaikainen asiakkaamme Kalle kertoo, kuinka hänen uusi talonsa pelastui vesivahingolta: vain 2 päivää aikaisemmin asennettu hälytysjärjestelmä hälytti tupaantuliaisia edeltävänä yönä. Verisuren hälytyskeskus soitti asukkaille ja kertoi, että keittiön vuotovahti hälyttää. Lue, kuinka Kallen uuden talon kävi!

Pitkäaikainen asiakkaamme Kalle oli juuri muuttanut kumppaninsa kanssa uuteen, vastarakennettuun taloon, kun vesivahinko oli levitä vuotavasta vesiputken liitoksesta uuteen keittiöön ja vasta-asennetulle parketille.

Lue, kuinka vuotovahti pelasti isolta vesivahingolta:


”Olemme olleet Verisuren tyytyväisiä asiakkaita jo 10 vuoden ajan ja meille oli jo talon valmistumisvaiheessa selvää, että myös uuteen kotiin otetaan Verisuren hälytysjärjestelmä. Järjestelmä asennettiin kaksi päivää ennen muuttoamme ja yllätykseksemme ensimmäinen hälytys tapahtui jo toisena, tupaantuliaisia edeltävänä, yönä uudessa osoitteessamme.

Heräsimme hälytysääneen kahden aikaan yöllä ja ensimmäinen reaktiomme oli säikähdys – murtautuuko joku kotiimme?  Verisuren hälytyskeskuksesta onneksi soitettiin hyvin pian ja kerrottiin, että keittiöön sijoitettu vuotovahti hälyttää. Puhelu hälytyskeskuksen kanssa oli hyvä: lopetimme puhelun ripeästi, jotta pääsin hakemaan autotallista työkalut ja sulkemaan vuotavan vesijohdon ennen kuin vesi ehtisi tekemään vahinkoa.

Saimme vesivuodon onneksi päättymään hyvin pian ja tilanteesta selvittiin putken liitoksen kiristämisellä ja vesilammikon kuivauksella! Vaikka olo oli hyvin huojentunut, oli säikähdys ollut kuitenkin suuri: mitä jos olisimme joutuneet repimään juuri asennetun keittiön ja parketin pois? Entä jos vesivahinko olisi edennyt rakenteisiin asti?  Rahallinen vahinko olisi voinut olla suuri, mutta harmitus olisi ollut sitäkin suurempi: olimme juuri muuttaneet uuteen kotiimme, eikä meillä olisi ollut mitään paikkaa, minne mennä. Pahimmassa tapauksessa olisimme joutuneet etsimään väliaikaisen kodin kuivatuksen ja remontin ajaksi.

Koemme, että hälytysjärjestelmä maksoi itsensä heti tuona yönä moninkertaisesti takaisin!  Olimme itse kotona ja pystyimme sulkemaan veden tulon välittömästi. On myös tärkeää huomioida se, että vaikka emme olisi olleet kotona, olisimme voineet hälyttää ilmoituksen saatuamme naapurimme apuun. Ilman Verisuren vuotovahtia emme olisi saaneet tietoa alkavasta vesivahingosta huolimatta siitä olisimmeko olleet kotona tai reissussa.

Tupaantuliaiset saatiin järjestettyä suunnitellusti seuraavana päivänä. Ainoa takaisku oli se, että yöunet jäivät vähiin, mikä oli pieni paha vesivahingon sijaan! Tapahtumasta on jo 5 vuotta aikaa, mutta edelleen kodistamme löytyy Verisuren vuotovahdit ja jatkamme tyytyväisinä asiakkaina myös tulevat vuodet!”

Vuotovahdit ovat tärkeä hälytysjärjestelmän osa: niiden avulla kotisi/yrityksesi voidaan suojata murto-, palo- ja sos-hälytysten lisäksi myös vesivahinkojen varalta! Puuttuuko sinun kotoasi/yrityksestäsi vuotovahti tai tarvitsetko niitä lisää? Pääset tilaamaan vuotovahdit kotiisi tai yritykseesi tästä linkistä.

Älykäs koti
Kodinturvavinkit
verisure