Kodinturvavinkit
Murto
palo
Asuntomurtojen määrä on kaksinkertaistunut - vinkkejä kodin hälytysjärjestelmän valintaan
Verisure
 

Valvottu hälytysjärjestelmä ja murtoturva

Helsingin Sanomat uutisoi artikkelissaan asuntomurtojen määrän kaksinkertaistuneen kymmenessä vuodessa. Poliisin arvion mukaan viime vuosina asuntomurtoja ovat lisänneet erityisesti ulkomaalaiset ryhmät. Tämän vuoden tammi–toukokuussa koko maassa tapahtui saman verran asuntomurtoja kuin viime vuonna samaan aikaan. Kodin suojaamisesta murtojen varalta on Helsingin Sanomien lisäksi kirjoittaneet myös muun muassa Savon Sanomat, MTV3 ja Iltasanomat. Artikkeleissa kerrotaan hyödyllisiä vinkkejä asuntomurtojen ehkäisyyn. Helsingin Sanomien artikkelissa voi myös katsoa kuinka paljon asuntomurtoja on tehty kotikunnassasi.

Ehdottomasti tehokkain tapa ennaltaehkäistä asuntomurtoja on pitää koti aina mahdollisimman asutun näköisenä ja harkita kodin suojaamista hälytysvalvontapalveluihin liitetyllä hälytysjärjestelmällä. Kun hälytysjärjestelmästä ja hälytysvalvonnasta kerrotaan näkyvästi tarroilla voidaan murtoja ennaltaehkäistä tehokkaasti.

Olemme koonneet turvalllisuusasiantuntijoidemme vinkkejä mitä kannattaa huomioida kodin hälytysjärjestelmän valinnassa.

Verisuren vinkit kodin hälytysjärjestelmän valintaan:

 

  • Hanki kotiin hälytysjärjestelmä, joka on liitetty hälytyskeskuksen jatkuvaan valvontaan ja palveluihin.
  • Hanki hälytysjärjestelmä, jossa hälytyskeskus voi varmentaa hälytyksen aiheuttajan ja tehdä oikeat toimenpiteet kuva- ja puheyhteyden avulla.
  • Valitse kotisi hälytysjärjestelmäksi ratkaisu, joka on mahdollisimman helppokäyttöinen.
  • Varmista hälytysjestelmää hankkiessasi, että siihen voi lisätä jälkikäteen uusia tuotteita ja palveluita.
  • Tarkista, että järjestelmässä on kaksi tiedonsiirtotapaa (GSM/internet). Kaksi erillistä tiedonsiirtotapaa antaa paremman turvan, jos esimerkiksi internetyhteys ei toimi, hälytykset välittyvät eteenpäin GSM-verkon kautta.
  • Huomioi, että parhaat kodin hälytysjärjestelmät ovat nykyisin etäohjattavissa niin mobiililaitteilla kuin verkossa.
  • Muista, että kodin hälytysjärjestelmä saa näyttää hyvältä ja että se voi olla myös sisustuksellinen elementti.

 

Verisure

Lähteet:

Helsingin Sanomat 11.7.2016, ” Asuntomurtojen määrä on kaksinkertaistunut – katso, paljonko asuinkunnassasi tehdään murtoja” . http://www.hs.fi/kotimaa/a1468120820936

Savon Sanomat” Vinkit: Näin voit yrittää välttyä murtovarkailta” http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Vinkit-N%C3%A4in-voit-yritt%C3%A4%C3%A4-v%C3%A4ltty%C3%A4-murtovarkailta/538451

Ilta-Sanomat” Näin suojaudut murtovarkailta” http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-2000000712009

Haluatko tietää lisää miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta? Tee nopea testimme testimme ja saat vastauksen minuutissa!

Kodinturvavinkit
Murto
palo