Kodinturvavinkit
Murto
palo
Kotien hälytysjärjestelmien häirintään on varauduttu
Verisuren hälytyskeskus toimii 30 sekunnissa hälytyksen sattuessa.

Yle Uutisten mukaan kotien langattomien valvontajärjestelmien yleistyessä myös niiden häirintä lisääntyy. Hälytyskeskukseen kytketyt valvontajärjestelmät huomaavat häirintäyrityksen välittömästi. Tämän takia 24/7 ammattimaisesti valvottu hälytysjärjestelmä on varmempi ratkaisu kuin esimerkiksi itsevalvotut hälytinlaitteet.

Kotien hälytysjärjestelmien yleistyessä myös murtovarkaat yrittävät keksiä uusia keinoja murtautuakseen koteihin. Myös Suomessa on törmätty muutamiin tapauksiin, joissa rikollisryhmät ovat yrittäneet mykistää kodin turvalaitteet ns. jammereilla.- Häirintälaite aiheuttaa jatkuvaa liikennettä radiotaajuuksille yrittäen estää hälytyslaitteen toiminnan, sanoo tuotantopäällikkö Kimmo Valkeapää Verisurelta.

Valvotut hälytysjärjestelmät ovat erittäin hyvin suojattu häirintälaitteiden varalle. EU vaatii, että uudet laitteet tunnistavat häirinnän.

- Kun laitteemme havaitsee häiriösignaalin, se tekee välittömästi hälytyksen hälytyskeskukseemme ja välitämme oikean avun paikalle, Valkeapää sanoo.

 

Tämän takia hälytyskeskukseen kytketty langaton hälytysjärjestelmä on varmempi ratkaisu kuin esimerkiksi itsevalvotut hälytinlaitteet.

Edistyneemmät häirintälaitteet yrittävät myös häiritä valvontalaitteen toiminnan lisäksi hälytyksen siirtoon käytettävää matkapuhelinverkkoa.

- Tämän takia järjestelmämme käyttää tuplavarmennettua tiedonsiirtoa. Jos GSM-verkko ei toimi, käytetään laajakaistaa ja toisinpäin.

Miten Verisuren hälytysjärjestelmä on turvattu häirintälaitteiden varalle?• Kun valvontalaite huomaa häiriösignaalin, se tulkitsee häiriön murtoyritykseksi ja ilmoittaa siitä 24/7 toimivaan hälytyskeskukseemme. Paikalle lähetetään tarvittava apu.• Suosittelemme asiakkaillemme, että hälytysjärjestelmässä käytetään kahta tiedonsiirtoyhteyttä. Jos GSM-verkko ei toimi, valvontajärjestelmä käyttää laajakaistaa.• Verisurella on turvallisuusalan edistyksellisin teknologia yli 25 vuoden kokemuksella ja kehitämme teknologiaamme jatkuvasti, jotta vastaamme koko ajan nykypäivän vaatimuksiin.

 

Haluatko tietää lisää miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?

 

Kodinturvavinkit
Murto
palo