Kodinturvavinkit
Murto
palo
5 vinkkiä kesämökin suojaamiseen murtovarkailta
Verisuren hälytyskeskus toimii 30 sekunnissa hälytyksen sattuessa.

Syksyn pimetessä murtovarkaat iskevät erityisesti tyhjilleen jätettyihin kesämökkeihin. Esimerkiksi viime vuonna vapaa-ajan asuntoihin tehdyt murrot lisääntyivät Syksyn pimetessä murtovarkaat iskevät erityisesti tyhjilleen jätettyihin kesämökkeihin. Esimerkiksi viime vuonna vapaa-ajan asuntoihin tehdyt murrot lisääntyivät syys-lokakuussa lähes neljänneksellä verrattuna kesäaikaan, kertoo Tilastokeskus. Tässä vinkit, mitä tulee ottaa huomioon, jottei keväällä mökillä ole vastassa ikävä yllätys.

1. Vie kaikki arvokas tavara pois mökiltä talven ajaksi

 

Kesämökkivarkaat vievät mukaansa kaikkea, mikä on helposti muutettavissa rahaksi, kuten elektroniikkaa, työkaluja tai aggregaatteja. Vie siis arvokkaat tavarat mahdollisuuksien mukaan pois mökiltä.

 

2. Merkitse arvotavarat tunnisteella

 

Jos et halua viedä arvotavaraa talveksi pois mökiltä, merkitse tavarat tunnisteella. Näin poliisin on helpompi jäljittää anastettu omaisuus.

 

3. Tavarat kaappeihin ja muualle näkymättömiin

 

Älä jätä mitään tavaraa pöydille tai muualle näkyviin, vaan sijoita kaikki kaappeihin. Myös mökille jätetty alkoholi kelpaa usein varkaille, joten vie juomat pois mökiltä.

 

4.Jätä verhot auki

 

Jos verhot ovat visusti kiinni ja pihalla pressuilla suojattuja tavararöykkiöitä, varkaiden mielenkiinto herää. Jätä siis verhot auki, jotta varkaat näkevät heti, ettei mökissä ole mitään varastettavaa. Huolehdi myös, että mökin pihapiiri näyttää siltä, ettei siellä ole arvokasta varastettavaa.

 

5. Hanki hälytyskeskukseen liitetty hälytysjärjestelmä

 

Jos mökillä on peruslämpö ympäri vuoden, voit hankkia hälytyskeskuksen valvontaan liitetyn murtohälytysjärjestelmän. Oviin ja ikkunoihin liimattavat hälytystarrat estävät murtoja jo ennalta. Jos mökkiin yritetään murtautua, Verisuren hälytysjärjestelmä tekee ilmoituksen hälytyskeskukseen, missä Verisuren päivystäjä varmistaa kamerailmaisimen kuvien avulla tilanteen ja välittää heti oikean avun paikalle. Lisäksi Verisuren hälytysjärjestelmissä on ainutlaatuinen puhekeskus, jonka kautta hälytyskeskuspäivystäjä saa suoran puheyhteyden kohteeseen. Varkaan on vaikea jatkaa rikollisia puuhiaan, kun tajuaa olevansa nähtävänä ja kuultavana.

 

Lähteet: Verisure Oy, Poliisi

Haluatko tietää lisää miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?

 

Kodinturvavinkit
Murto
palo