Näin älykäs palovaroitin toimii
Verisure

Moni tulipalo olisi vältettävissä toimimalla paloturvallisesti ja hankkimalla asianmukainen palohälytysjärjestelmä. Lue, miksi Verisuren älykäs palovaroitin ja siihen liitetty palohälytysjärjestelmä tarjoaa kodillesi kattavimman suojan.

1. Kotia valvotaan 24/7

Paloon on tärkeää reagoida nopeasti myös silloin, kun ketään ei ole kotona. Kun älykäs palovaroitin havaitsee savua, tieto hälytyksestä menee välittömästi sekä hälytyskeskukseemme että matkapuhelimeesi. Hälytyskeskuspäivystäjä todentaa tilanteen ja välittää tarvittavan avun paikalle. Näin paloon reagoidaan välittömästi, vaikka et olisi kotona.

 

2. Kamerailmaisimet

Palovaroittimet voidaan myös kytkeä yhteen kamerailmaisintemme kanssa. Ne ottavat kuvasarjan palohälytyksen sattuessa ja lähettävät kuvat hälytyskeskukseen. Hälytyksen syyn kuvavarmennus on päivystäjälle työkalu, jotta hän voi nopeasti ryhtyä oikeisiin toimenpiteisiin.

 

3. Puhekeskus

Kun älykäs palovaroitinjärjestelmä liitetään puhekeskukseen, hälytyspäivystäjämme voi keskustella paikalla olijoiden kanssa ja antaa tarkempia ohjeita. Näin asukkaat osaavat toimia ripeästi ja juuri oikealla tavalla vaaratilanteen uhatessa.

4. Huollon ja paristojen vaihdon helppous

Asukkaana sinun ei tarvitse itse huolehtia paristojen vaihdosta, vaan saat asiasta aina ilmoituksen. Viesti menee sekä asukkaan puhelimeen että hälytyskeskukselle, ja jos näihin ei reagoida, itse varoitin kertoo siitä puhumalla. Sama tapahtuu, jos jokin hälytin pitää puhdistaa tai on huollon tarpeessa.

 

5. Sarjaankytkentä

Kaikki järjestelmän varoittimet alkavat hälyttää, jos yksi niistä havaitsee savua. Esimerkiksi, jos alakerrassa havaitaan savua, myös yläkerrassa käynnistyy välittömästi hälytys. Jos kaksi tai useampi palovaroitinta havaitsee savua samanaikaisesti, Verisuren hälytyskeskuspäivystäjä välittää tiedon suoraan hätäkeskukseen.

 

6. Ilmoitukset matkapuhelimeen

Järjestelmä lähettää myös ilmoituksen tekstiviestillä matkapuhelimeen, jos palohälytysjärjestelmä hälyttää. Käyttäjä voi määritellä omassa käyttöliittymässään, millä tavoin ja kenelle hälytyksestä ilmoitetaan. Vaihtoehtoisia tapoja on muun muassa push-ilmoitus puhelimen näytölle, tekstiviesti, sähköposti tai perinteinen puhelu.

 

7. Hälytys- ja puheääni

Havaitessaan savua palovaroitin alkaa varoittaa sekä perinteisellä hälytysäänellä että puhumalla. Puheääni yhdessä hälytysäänen kanssa, on huomioarvoltaan parempi kuin pelkkä hälytysääni ja herättää nukkuvan saman tien. Palovaroittimet on lisäksi kytketty toimimaan yhdessä ja hälyttävät myös toisessa huoneessa olevasta palohälytyksestä.

 

8. Veloitukseton turvakartoituspalvelu

Tarkistamme kotisi tämän hetkisen turvallisuustason ja annamme suosituksia kotisi paloturvallisuuden parantamiseksi. Voimme testata palovaroittimesi oikealla, mutta vaarattomalla testisavulla. Sillä pystytään simuloimaan todellista palotilannetta ja varmistumaan järjestelmän toimivuudesta. Tutustu palveluihimme ja varaa veloitukseton turvakartoitus.

 

Haluatko tietää lisää, miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja? Katso lisätietoa siitä, miten Verisuren älykäs paloilmoitinjärjestelmä suojaa kotiasi myös poissa ollessasi. Lue miten älykäs palovaroitin toimii tai kuinka palovaroittimen sijoittaminen kannattaa tehdä. Opi miten palovaroitin toimii ja lue paloturvallisuusvinkit lapsille.

 

 

Haluatko tietää lisää, miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?