Kodinturvavinkit
palo
verisure
Paloturvallista joulunaikaa
Verisuren hälytyskeskus toimii 30 sekunnissa hälytyksen sattuessa.

Joulunaikaan kuuluu erityisiä paloturvallisuusriskejä varsinkin elävän tulen ja ruoanlaiton suhteen. Tutustu vinkkeihin, joiden avulla voit ennaltaehkäistä vahinkoja ja nauttia joulunajasta huoletta.

Kinkun paisto ja muut keittiöaskareet

 

Joulun valmisteluissa keittiö on kovassa käytössä ja valitettavan usein palo saa alkunsa keittiöstä. Jouluvalmisteluissa lieden lähimaasto kannattaa pitää siistinä, etteivät rasiat ja purkit pääse kuumalle levylle kärähtämään.

 

Ruokia ei kannata jättää uuniin kuivumaan ja syttymään lahjaostosreissun ajaksi. Kinkkua paistaessa taas saatetaan irrottaa palovaroitin katosta, jotta hälytin ei reagoi paistamiseen, ja joulukiireessä varoittimen takaisinlaitto unohtuu helposti.

 

Palovaroittimen paristoja ei puolestaan saa säilyttää yhteisessä astiassa, vaan paristojen päät tulisi teipata. Paristojen navat saattavat muuten päästä kosketuksiin toistensa tai metallin kanssa ja aiheuttaa oikosulun sekä tulipalovaaran.

 

Joulun elävät tulet

 

Sijoita kynttilät turvallisesti niin, ettei niiden lähellä, vieressä tai yläpuolella ole mitään syttyvää. Varo erityisesti verhoja ja koristeita. Älä laita kynttilöitä television tai muovisten ulkokalusteiden päälle. Kynttilä sulattaa helposti muoviseen alustaan reiän.

 

Ulkotulet tulee sijoittaa vähintään kolmen metrin päähän kulkuteistä ja 3–10 metrin etäisyydelle rakennuksista. Asettele ulkotulet tukevasti lumihankeen, palamattomaan astiaan tai telineeseen. Ulkotulia ei saa koskaan polttaa sisällä, parvekkeella, kuistilla tai katoksen alla. Niitä ei tule polttaa myöskään sadekelillä roiskevaaran vuoksi.

 

Tulisijat ja hormit

 

Ilmojen kylmetessä tarve kodin lämmölle kasvaa. Puu- ja sähkölämmitteisenkin kodin lämmityksessä on syytä olla huolellinen. Pitkään kylmänä olleen tulisijan liian nopea ja raju lämmittäminen voi vaurioittaa tulisijaa ja savuhormia sekä niiden välistä liitosta.

 

Laita pesään aina vain muutama puu kerrallaan ja lisää puiden määrää vähitellen seuraavia pesällisiä poltettaessa. Myös sähkölämmittimien kanssa tulee olla tarkka, eikä niitä pidä missään nimessä peittää.

 

Lapset ja tuli

 

Suojele lapsia ja lemmikkejä tulelle altistumiselta. Älä jätä heitä yksin tulen tai tulivälineiden kanssa. Tulitikut ja sytyttimet tulee myös pitää poissa lasten ulottuvilta. Varoita lapsia kynttilä- ja tulitikkuleikkien seurauksista ja opeta lapsille, miten tulipalon sattuessa tulee toimia.

 

Tarkista, että hätänumero on kotona tallessa ja helposti saatavilla, ettei sitä tarvitse hädän hetkellä etsiä. Kerro lapsille milloin ja miten hätänumeroon soitetaan. Varmista, että lapsi osaa kertoa kotiosoitteensa.

 

Sammutuspeite ja palovaroitin

 

Sammutuspeite kuuluu nykyaikana joka talouteen, eikä se vaadi huoltoa ja tarkastuksia. Palovaroittimen paristot on vaihdettava säännöllisin väliajoin ja varoittimien toiminta kannattaa testata säännöllisesti. Lisäturvaa tulipalon varalta saat hankkimalla Verisuren älykkään palohälytysjärjestelmän. Pääset alkuun varaamalla veloituksettoman turvakartoituksen.

 

Turvallista ja rentouttavaa joulunaikaa!

 

Haluatko tietää lisää, miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja? Katso lisätietoa siitä, miten Verisuren älykäs paloilmoitinjärjestelmä suojaa kotiasi myös poissa ollessasi. Lue miten älykäs palovaroitin toimii tai kuinka palovaroittimen sijoittaminen kannattaa tehdä. Opi miten palovaroitin toimii ja lue paloturvallisuusvinkit lapsille.

 

 

Haluatko tietää lisää, miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?

 

Kodinturvavinkit
palo
verisure