Kodinturvavinkit
Murto
palo
Perhe Mäkelä: ”On turvallisempi olo, kun tiedämme varautuneemme ikäviin tilanteisiin”
Verisuren hälytyskeskus toimii 30 sekunnissa hälytyksen sattuessa.

Seinäjokelainen Mäkelän perhe viettää noin 100 päivää vuodesta kesämökillään poissa kotoa. He hankkivat Verisuren hälytyskeskuksen valvontaan liitetyn hälytysjärjestelmän kotiin saadakseen hätätilanteessa nopeasti avun paikalle, mutta huomasivat pian kodin suojaamisen tarkoittavan myös arjen mukavuutta.

Kimmo Mäkelä perheineen oli jo pitkään pohtinut hälytysjärjestelmän hankkimista metsän siimeksessä sijaitsevaan omakotitaloonsa. Erityisesti kodin paloturvallisuus huoletti: huomataanko tulipaloa riittävän ajoissa, jos perhe ei itse ole kotona?

 

Ennen hälytysjärjestelmän ostopäätöstä Mäkelän ystävä ilmoitti arpaonnen osuneen kohdalle. Hän oli voittanut Seinäjoen asuntomessuilta Verisuren hälytysjärjestelmän ja halusi lahjoittaa palkinnon Mäkelän perheen kotiin.

 

Vain kaksi viikkoa ennen hälytysjärjestelmän asennusta kodin paloturvallisuus tuli traagisella tavalla jälleen ajankohtaiseksi.

 

– Vaimoni siskon talo paloi kokonaan. Rahalla ei saa takaisin niitä asioita, joita oman kodin tulipalossa menettää, Mäkelä miettii.

 

Hälytyskeskuksen valvontaan liitettyjen palovaroittimien lisäksi myös varautuminen murtojen ja vesivahinkojen varalle on Mäkelälle tärkeää.

 

– Kotivakuutus korvaa vain äkilliset ja odottamattomat vesivahingot. Jos vesivuoto on ollut pitkäaikaista tiputteluvuotoa, sitä ei välttämättä korvata. Siksi Verisuren vuotovahti toimii meillä hyvänä turvana.

 

Arjen mukavuutta mobiilisovelluksella

 

Mäkelän perhe on ehtinyt tutustua Verisuren hälytysjärjestelmään ja sen käyttöön nyt muutaman kuukauden ajan. Kimmo Mäkelä on huomannut, että kodin suojaamisessa ei ole kyse vain varautumisesta ikäviin tilanteisiin, vaan myös arjen mukavuudesta.

 

– Voin seurata mökillä mobiilisovelluksen kautta kodin lämpötilaa ja ilmankosteutta sekä näen, onko kaikki kunnossa.

 

– On myös kätevää nähdä puhelimesta heti, milloin lapset ovat tulleet koulusta kotiin ja ovatko he avanneet terassin oven viedäkseen koirat ulos, Mäkelä jatkaa.

 

Lapset omaksuivat osaksi rutiineja 

 

Mäkelän perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi kolme lasta, joista kaksi ovat yläkouluikäisiä ja kuopus 8-vuotias. Hälytysjärjestelmän käyttö avaimenperää vilauttamalla on sujunut myös perheen pienimmältä sujuvasti.

 

– Pari kertaa harjoittelimme yhdessä menemällä ulos ja tulemalla ovesta sisään. Hälytysjärjestelmän käyttö on tullut nopeasti osaksi arjen rutiineja.

 

Päivisin kotona oleilevista koiristakaan ei ole koitunut niin sanottuja vääriä hälytyksiä, sillä asentaja rajasi kamerailmaisimesta alueet, missä koirat liikkuvat.

 

– Täytyy myöntää, että hälytysjärjestelmän asennuksen jälkeen on ollut turvallisempi olo, kun tiedän, että olemme varautuneet ikävien tilanteiden varalle.

 

Lue lisää asiakaskokemuksia: "Kotini tuhoutuminen oli kiinni minuuteista"

Haluatko tietää lisää, miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?

 

Kodinturvavinkit
Murto
palo