Älykäs koti
tuotteet
Ratkaisut turvallisempaan älykotiin
Verisure

Tutustu turvallisuutta

 
 

Erilaiset älyllä höystetyt arkea helpottavat ratkaisut ovat näkyneet kodeissa jo vuosia, mutta kokonaisvaltainen hyöty on vasta tuloillaan. Robotti-imurit, älyvalaistus ja puhelimen langaton lataus ovat esimerkkejä siitä, miten älylaitteet helpottavat jo nyt arkea kodeissa. Nämä laitteet ovat monilla jokapäiväisessä käytössä. Yhtä lailla älylaitteet ovat yhä huomaamattomampia ja ne sulautuvat kodin sisustukseen entistä paremmin.

 

Mikä tekee kodista älykkään?

 

Tällä hetkellä älylaitteet toimivat vielä useimmiten yksinään, mutta tulevaisuudessa ne integroituvat kattavammin kodin kokonaisuuteen, jolloin älyratkaisujen hyöty on nykyistä suurempi.

 

Vaikka robotti imuroi jo itse, se täytyy silti ajastaa päälle ja pölysäiliö on tyhjennettävä itse. Jotkut pyykinpesukoneet voi säätää puhelimen sovelluksella päälle, mutta pyykit on kuitenkin ripustettava itse kuivumaan.

 

Jotta kokonaisuus olisi toimiva, tarvitaan sulavampaa automaation kehitystä. Automaation todellinen hyöty pääsee esille, kun kokonaisuus on yhdistetty verkkoon. Juuri nyt olemme siirtymässä kohti kattavampaa älykotielämää, jossa älylaitteet helpottavat arkea tuntuvasti. Etäohjaus, verkossa olevat laitteet, kehittynyt automaatio ja älykäs teknologia luovat yhdessä tuntuvaa sujuvuutta asumiseen.

 

Älykkäät kodin turvallisuutta parantavat ratkaisut

 

Myös kodin turvallisuuden parantamiseen ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn voidaan tuoda lisää älyä eri tavoin. Seuraavat Verisuren valikoimista löytyvät ratkaisut tekevät kodistasi älykkäämmän.

 

Liiketunnistin valvoo älykotia

 

Tuoko sana liiketunnistin mieleen elokuvista tutun, vihreitä tai punaisia lasereita ampuvan tunnistinverkoston, joka on osa läpäisemätöntä älykästä valvontajärjestelmää? Todellisuudessa liiketunnistin ei ole näin dramaattinen ja huomiota herättävä laite. Liiketunnistin, kuten jo nimestäkin voi päätellä, tunnistaa liikettä. Se on huomaamaton osa kattavampaa kodinturvaratkaisua.

 

Liiketunnistimet voivat tukea valvontakameroita asiattomien “vieraiden” havaitsemisessa. Kamera ei usein ole jatkuvassa käytössä vaan se aktivoituu, kun liiketunnistin tekee tavallisesta poikkeavia havaintoja. Niin hyödyllinen kuin liiketunnistin onkin, ei murtoihin varautuminen vielä yksinään riitä älykodin kokonaisvaltaiseen turvaamiseen.

 

Verisuren kamerailmaisin ottaa kuvasarjan, jos se hälytysjärjestelmän päällä ollessa havaitsee liikettä, tai järjestelmään linkitetty palovaroitin saa savuhavainnon.

 

Kosteusongelmien ennaltaehkäisy

 

Kannattaa myös harkita vesivuodon havaitsevan vuotovahdin käyttöönottoa. Se tunnistaa muun muassa vuotavan tiskialtaan tai astianpesukoneen, jolloin voit puuttua ongelmaan ennen kuin tilanne muuttuu korjaamattomaksi.

 

 

Älykkäällä lukolla turvallisuutta ja helppoutta kotiin

 

Älylukkoon ei tarvita vanhanaikaisia avaimia, sitä voi etäkäyttää, ja sen avulla on mahdollista valvoa jokaista oven avausta. Älylukko tuo turvallisuutta. Lisäksi se on erittäin kätevä arjessa. Kun avaimista voidaan luopua kokonaan, ei enää tarvitse huolehtia aamuisin siitä, tuliko avainnippu mukaan vai ei.

 

Oven avaamiseen voi käyttää joko huomaamatonta sensorille vilautettavaa tunnistelätkää, oveen näppäiltävää numeroyhdistelmää tai älylaitteeseen (kuten tablettiin tai älypuhelimeen) naputeltavaa koodia. Älylukko mahdollistaa myös oven avaamisen ja sulkemisen monitoroinnin, jolloin esimerkiksi vanhempi voi saada ilmoituksen lapsen saapuessa kotiin tai lähtiessä ulos. Fiksu lukko on turvallisen älykodin keskeisimpiä ominaisuuksia.

 

Sovelluksen kautta ohjattava älykäs ilmalämpöpumppu säästää energiaa

 

Vuosituhannen alussa iloittiin uudenlaisista yleiskaukosäätimistä, joilla voitiin hallita sekä televisiota, videosoitinta että kaiuttimia yhdellä jättimäisellä kapulalla. Ajatus oli teoriassa hyvä. Nykyisin kaikki tuo ja paljon muuta onnistuu älypuhelimella. 

 

Sovelluksen ja nykyaikaisten tietoliikenneverkkojen ansiosta lämpötilaa voi ohjata myös etänä, vaikkei itse olisi lähelläkään kotiovea. Erittäin näppärä tapa säästää energiaa on laskea asunnon lämpötilaa, kun kukaan ei ole kotona.

 

Älypistorasia vähentää energiankulutusta

 

Odota hetki ennen kuin hyppäät seuraavaan kohtaan! Älypistorasia ei välttämättä kuulosta erityisen mieltä kihelmöivältä aiheelta, mutta älypistorasiasta on paljon hyötyä ja iloa niin älykodin laitteiden hallinnassa, energiansäästäjänä kuin turvalaitteenakin.

 

Älypistorasian perusidea on, että se pystyy kommunikoimaan mobiililaitteeseen ladattavan Verisure-sovelluksen kanssa, mikä mahdollistaa esimerkiksi sen, että voit etänä hallita kodin kaikkia pistokkeisiin kytkettäviä sähkölaitteita, kuten valoja. Kodin turvajärjestelmään yhdistettynä älypistorasialla on mahdollista esimerkiksi kytkeä valot joksikin aikaa päälle ja antaa kuva, että talossa on ihmisiä sisällä, vaikka talon väki olisi todellisuudessa kaukana lomalla.

 

Älypistorasioita voidaan käyttää myös katkaisemaan virrantulo sellaisiin kodin laitteisiin, joiden on tarpeetonta olla koko ajan kytkettyinä sähköverkkoon. Keskimääräinen kotitalous voi säästää tällä tavalla noin 500 kWh vuoden aikana, mikä vastaa jääkaappipakastimen vuosikulutusta.

 

Älykäs palovaroitin hälyttää puolestasi apua

 

Verisuren älykäs palovaroitin varoittaa tulipalosta merkkiääneen lisäksi myös puheäänellä, minkä on havaittu parantavan hälytyksen tehoa. Kun yksi palovaroitin havaitsee tulipalon, kaikki varoittimet hälyttävät samaan aikaan. Varoitin myös kertoo, onko tulipalo samassa vai eri huoneessa. Tästä on hyötyä erityisesti suurissa asunnoissa sekä asunnoissa, joissa on useampi kerros.

 

Kun palovaroitin hälyttää, Verisuren hälytysjärjestelmän kamera ottaa kuvasarjan ja lähettää kuvat hälytyskeskukseen. Siellä hälytyskeskuspäivystäjä tarkistaa välittömästi hälytyksen syyn ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin.

 

Älykäs, hälytyskeskuksen valvontaan kytketty palovaroitin huolehtii kodista, vaikka asukkaat eivät olisi kotona. Kun tavallinen palovaroitin huutaa tulipalon sattuessa tyhjässä asunnossa – tai asunnossa, jossa lemmikit ovat paikalla – kenenkään asiasta tietämättä, älykäs palovaroitin välittää tiedon palosta hälytyskeskukseen ja tulipaloon reagoidaan heti.

 

Älykäs koti on älykkäitä ratkaisuja

 

Asumista helpottavien älylaitteiden suunnittelussa tähdätään jatkuvasti siihen, että eri laitteet keskustelisivat sulavasti keskenään. Älykkäät kodin ratkaisut ovat energiatehokkaita ja lisäävät viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Taustalla on tarve sujuvasta arjesta. Teknologian kehittyessä myös ratkaisut muuttuvat entistä älykkäämmiksi.

 

Haluatko kodistasi heti älykkäämmän? Laske, kuinka paljon kodin älykäs kodinturvapaketti maksaisi sinulle.

Haluatko tietää, miten voit parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja? Tee nopea testimme ja saat vastauksen minuutissa!

Älykäs koti
tuotteet