tuotteet
verisure
Verisure 30 vuotta: alaa uudistavia innovaatioita ja voimakasta kasvua
Verisure

Verisure Securitas Directin tarina alkoi vuonna 1988 Ruotsista eli yhtiö täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Verisure on kulkenut teknologisten innovaatioiden ja kasvun merkkipaalujen viitoittamaa tietä maailmanlaajuiseksi toimijaksi, jonka palveluksessa on jo yli 14 000 työntekijää. Suomessa Verisure on toiminut yli 20 vuotta, ja etenkin viime vuosina kasvu on ollut vauhdikasta. Suomen Verisuren tuotantojohtaja Kimmo Valkeapää raottaa kulisseja Verisuren 30-vuotiseen taipaleeseen.

Kansainväliseen Securitas Direct -ryhmään kuuluvan Verisuren toiminta alkoi Suomessa vuonna 1994 ja oli alkuun pienimuotoista, sillä yritystä vasta rakennettiin. Kun Kimmo Valkeapää aloitti asiakaspalvelijan työssä vuonna 1998, hänellä oli vain kymmenkunta työkaveria.

 

”Olemme alusta asti suojanneet sekä koteja että pienyrityksiä, ja pääkonttorimme on aina ollut Helsingin Pasilassa. Alkuun toimintamme keskittyi pääkaupunkiseudulle ja Etelä-Suomeen, mutta nyt palvelumme on jo vuosia kattanut koko maan etelästä Leville asti”, nykyään Verisuren tuotantojohtajana työskentelevä Kimmo kertoo. 

Verisure

Innovaatiot ovat osa Verisuren DNA:ta

 

Kun tarkastellaan Suomen Verisuren toiminnassa ja tuotevalikoimassa parinkymmenen vuoden aikana tapahtuneita asioita, käy selväksi, että kehityksen kärjessä oleminen on osa Verisuren DNA:ta. Yksi merkittävä teknologinen harppaus oli langattomien tuotteiden käyttöönotto. Verisuren hälytysjärjestelmä on ollut langaton vuodesta 2002 eli jo 16 vuotta. Yleisesti alalla langattomuus on alkanut yleistyä vasta 2010-luvulla eli huomattavasti myöhemmin.

 

”Olimme Suomessa ensimmäinen toimija, joka lähti kokonaan langattomalle linjalle eli tarjoamaan langattomia hälytysjärjestelmiä päätuotteenaan. Langattomuuden ansiosta hälytysjärjestelmän asennus onnistuu huomattavasti nopeammin, kun ei ole tarpeen tehdä johdotuksia. Ennen pienen asunnon langallisen hälytysjärjestelmän asennus oli koko päivän työ, kun langattoman järjestelmän asennukseen kuluu noin kolme tuntia”, Kimmo kertoo.

 

Oma tuotekehitysyksikkö takaa kehityksen kärjessä pysymisen

 

Verisure toi myös ensimmäisenä Suomen markkinoille hälytyksen kuvavarmistuksen, kun liiketunnistimeen yhdistettiin kamerailmaisin. Kamera ottaa hälytystilanteessa kuvia, joita Verisuren hälytyskeskus käyttää hälytyksen syyn selvittämiseen ja oikean avun välittämiseen tapahtumapaikalle. Murtotapauksissa kuvat kiinnostavat usein myös poliisia ja ovat avuksi tapahtumien selvittämisessä.

 

Myös hälytyskeskukseen liitetty puheyhteys eli puhekeskus oli tuote, jonka Verisure lanseerasi ensimmäisenä Suomessa vuonna 2016.

 

”Verisurella on Ruotsin Malmössä oma tuotekehitys, missä olen itsekin vuosien varrella ollut kahteen otteeseen töissä muutaman vuoden. Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja palveluitamme parantaaksemme asiakkaidemme turvallisuutta entisestään. Puhekeskus antaa hälytyskeskuspäivystäjillemme mahdollisuuden keskustella hätätilanteessa paikalla olevien kanssa ja esimerkiksi neuvoa, miten kannattaa toimia”, Kimmo kertoo.

Verisure

Yksi yritys, 15 maata – ”Verisure on eräänlainen perhe”

 

Verisuren kasvu Suomessa lähti toden teolla käyntiin samaan aikaan, kun yritys siirtyi kokonaan langattomaan hälytysjärjestelmään 2000-luvun alussa. Työntekijöitä on noin 330, ja Verisuren hälytysjärjestelmää käyttää jo yli 300 000 suomalaista.

 

”Olen ollut Verisurella lähes alusta asti, joten olen päässyt näkemään firman kasvamisen Suomessa läheltä ja päässyt moneen mahtavaan juttuun mukaan. Tästä yrityksestä on tullut minulle myös eräänlainen kansainvälinen perhe, koska minulle on kertynyt täältä niin paljon tuttuja eri maista. Verisurella tuntuu, että on samassa yrityksessä töissä, vaikka menisi toiseen maahan”, Kimmo sanoo.

 

Tällä hetkellä Verisure suojaa koteja ja pienyrityksiä jo 15 maassa. Tuoreimmat maat, joihin Verisure on laajentanut, ovat Alankomaat ja Saksa.

 

”Verisuren kansainvälisessä kasvutarinassa on ilo olla mukana”, Kimmo kiteyttää.

 

Haluatko tietää, miten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa kodin paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?

 

tuotteet
verisure