Kodinturvavinkit
palo
verisure
Näin Verisuren palovaroitin toimii – Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
Verisuren hälytyskeskus toimii 30 sekunnissa hälytyksen sattuessa.

Mistä tiedän, milloin paristot tulee vaihtaa? Mistä tiedän, että palovaroittimeni varmasti toimii? Nämä ovat usein esitettyjä kysymyksiä palovaroittimista. Tässä vastauksia, miten Verisuren hälytyskeskuksen valvontaan liitetyt palovaroittimet toimivat.

Mistä tiedän, että palovaroittimeni varmasti toimii?

 

Verisuren hälytyskeskuksen valvontaan liitetty palovaroitin lähettää testisignaalin keskusyksikölle noin joka kymmenes minuutti. Jos viestiä ei tule, sekä asiakas että Verisuren huolto saa siitä ilmoituksen, ja Verisurella ryhdytään heti huoltotoimenpiteisiin.

 

Voit myös itse halutessasi testata palovaroittimen toiminnan. Tämä tapahtuu painamalla palovaroittimessa olevaa nappia noin 5 sekunnin ajan. Palovaroitin tekee testihälytysäänen ja kertoo hälytyksestä myös puhumalla. Painamalla nappia uudestaan kytket testiäänen pois päältä. Jos testissä ilmenee ongelmia, järjestelmä lähettää virheilmoituksen Verisurelle, missä ryhdytään heti toimenpiteisiin.

 

 

Mistä tiedän, milloin palovaroittimeni paristot ovat vähissä?

 

Asukkaana sinun ei tarvitse itse huolehtia paristojen vaihdosta, vaan saat asiasta aina ilmoituksen. Viesti menee sekä asukkaan puhelimeen että hälytyskeskukselle. Jos asukas ei reagoi ilmoitukseen, itse varoitin kertoo siitä puhumalla. Myös Verisuren huollosta soitetaan asiakkaalle. Sama tapahtuu, jos jokin hälytin pitää puhdistaa tai on huollon tarpeessa.

 

Miten palovaroitin toimii palotilanteessa?

 

Kun Verisuren palovaroitin havaitsee savua, palovaroitin alkaa varoittaa sekä perinteisellä hälytysäänellä että puhumalla. Puheäänen on todettu herättävän nukkuvat piippausääntä tehokkaammin. Palovaroittimet on lisäksi kytketty toimimaan yhdessä ja hälyttävät myös toisessa huoneessa olevasta palohälytyksestä.

 

Tieto hälytyksestä menee välittömästi Verisuren hälytyskeskukseen, jossa hälytyskeskuspäivystäjä aloittaa toimepiteet välittömästi. Jos yksi palovaroitin havaitsee savua, hälytyskeskuspäivystäjä todentaa tilanteen kamerailmaisimen kuvista ja tarvittaessa välittää tiedon hätäkeskukseen. Jos kaksi tai useampi palovaroitinta havaitsee savua samanaikaisesti, Verisuren hälytyskeskuspäivystäjä välittää tiedon suoraan hätäkeskukseen.

 

Uuden @Kotona-ominaisuuden avulla Verisuren hälytyskeskuspäivystäjä voi myös nähdä hälytyksen sattuessa, ketä perheenjäseniä on kotona. Tämän elintärkeän tiedon välitämme pelastusviranomaisille, jotta he osaavat varautua ja toimia onnettomuuspaikalla tarpeen vaatimalla tavalla. Jos järjestelmään on liitetty puhekeskus, hälytyskeskuspäivystäjä voi ottaa suoran puheyhteyden paikan päälle ja antaa ohjeita palotilanteessa toimimiseen.

 

Jos en itse ole kotona palohälytyksen sattuessa, saanko hälytyksestä tiedon?

 

Hälytyksen sattuessa Verisuren hälytyskeskuspäivystäjä soittaa aina asiakkaalle tai hänen valitsemalleen yhteyshenkilölle. Järjestelmä lähettää myös ilmoituksen tekstiviestillä matkapuhelimeen. Käyttäjä voi määritellä omassa käyttöliittymässään, millä tavoin ja kenelle hälytyksestä ilmoitetaan.

 

Haluatko tietää lisää, miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja? Katso lisätietoa siitä, miten Verisuren älykäs paloilmoitinjärjestelmä suojaa kotiasi myös poissa ollessasi. Lue miten älykäs palovaroitin toimii tai kuinka palovaroittimen sijoittaminen kannattaa tehdä. Opi miten palovaroitin toimii ja lue paloturvallisuusvinkit lapsille.

Kodinturvavinkit
palo
verisure