Kodin hälytysjärjestelmien kysyntä kasvaa syksyisin – lue vinkit kodin suojaamiseen
Verisure

Pimeät illat tuovat kotiin tunnelmaa, mutta moni kokee myös turvattomuutta. Tämä näkyy myös kodin hälytysjärjestelmien kysynnän kasvuna. Tässä vinkit, kuinka suojaat kotisi murroilta ja muilta ikäviltä yllätyksiltä.

Syksyisin moni suomalainen viettää kotonaan yhä enemmän aikaa ja kiinnostus myös kodin turvaamiseen kasvaa. Moni saattaa ajatella, että koti on syytä suojata hälytysjärjestelmällä vain, jos viettää paljon aikaa poissa kotoaan. Tämä ei kuitenkaan Suomen johtavan kodinturvapalveluja tarjoavan Verisuren mukaan pidä lainkaan paikkansa.

 

– Kodin turvajärjestelmien suosio on kasvanut viime vuosina huimasti ja erityisesti syksyisin hälytysjärjestelmien kysyntä kasvaa selvästi, kertoo Suomen myyntijohtaja Asko Kauravaara Verisurelta.

 

Onko hälytysjärjestelmä liitetty hälytyskeskukseen?

 

Kauravaaran mukaan suomalaisia kiinnostaa erityisesti hälytysjärjestelmä, johon kuuluu murto- ja paloturva sekä vesi- ja vuotovahti, jotka ovat etäohjattavissa myös mobiilisovelluksella. Kodin hälytysjärjestelmää valitessa kannattaa ottaa selvää, miten hälytysjärjestelmä käytännössä toimii. - Tekniikka ei itsessään ota murtovarasta kiinni tai sammuta tulipaloa, vaan se on vain apuväline hätätilanteen todentamiseen ja oikean avun paikalle saamiseen. Esimerkiksi Verisuren turvajärjestelmä on valvottu, eli hälytyskeskuspäivystäjämme reagoivat hälytyksen sattuessa 30 sekunnin sisällä, kertoo tuotantojohtaja Kimmo Valkeapää Verisurelta.Valvottu hälytysjärjestelmä tarkoittaa, että hälytyksen sattuessa kamera ottaa kuvasarjan ja lähettää sen hälytyskeskukseen. Kuvien avulla hälytyskeskuspäivystäjä pystyy varmentamaan hälytyksen syyn heti ja tarvittaessa välittämään tiedon suoraan hätäkeskukseen sekä lähettämään paikalle vartijan.

Kuuleeko, näkeekö, puhuuko?

 

Moderneimpiin hälytysjärjestelmiin kuuluu hälytyskeskuspäivystyksen, liiketunnistimen ja kamerailmaisimen lisäksi puhekeskus. Esimerkiksi sairauskohtauksen sattuessa asukas voi painaa hätäpainiketta ja hälytyskeskuspäivystäjä saa suoran puheyhteyden kotiin, tai päivystäjä voi tulipalon sattuessa antaa ohjeita.

 

- Murtotilanteissa varkaan on vaikea jatkaa puuhiaan, kun huomaa olevansa nähtävänä ja kuultavana, Kauravaara sanoo.

 

Mielenrauhaa pimeisiin syysiltoihin tuo myös se, että hälytys- ja vartiointipalvelusta kertovat tarrat ovissa ja ikkunoissa pienentävät murron riskiä merkittävästi.

 

- Kodin hälytysjärjestelmän tarkoitus on ennen kaikkea tarjota mielenrauhaa, Kauravaara painottaa.

 

 

Haluatko tietää lisää miten parhaiten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?