Käyttövinkit
Kodinturvavinkit
Näin käytät Verisuren järjestelmää: kokosuojauksen ja osasuojauksen kytkentä käyttönäppäimistöllä
Poika hälytysjärjestelmän edessä

Saat hälytysjärjestelmästäsi täyden hyödyn vain, jos käytät sitä. Kotisi turvallisuuden vuoksi on fiksua napsauttaa järjestelmä kokosuojaukseen aina kotoa lähtiessä ja osasuojaukseen esimerkiksi öisin. Verisuren hälytysjärjestelmän palohälyttimet ja vuotovahdit ovat aina valmiina havaitsemaan savun ja vesivuodot, mutta ovi- ja ikkunavahdit ja kameraliiketunnistimet eivät vartioi kotiasi aktiivisesti, jos et ole kytkenyt suojausta päälle.

Hälytysjärjestelmän käyttö on helppoa. Katso videolta, miten asetat Verisuren hälytysjärjestelmän kokosuojaukseen ja osasuojaukseen käyttönäppäimistön avulla. 

Kokosuojauksessa koti on tyhjillään ja kameraliiketunnistimet ovat päällä

 

Kokosuojaus tarkoittaa, että hälytysjärjestelmän liiketunnistimet ovat päällä ja koti on tyhjillään. Käyttönäppäimistöllä kokosuojaus onkin kuvaavasti se painike, jossa ihminen on kodin ulkopuolella. Kun kokosuojaus on päällä, hälytysjärjestelmä tekee hälytyksen heti, jos kameraliiketunnistin havaitsee liikettä tiloissa tai ovi- ja ikkunavahdit havaitsevat murtoyrityksen.

 

Kokosuojaus kytketään päälle kotoa lähtiessä. Voit laittaa kokosuojauksen käyttönäppäimistön avulla päälle painamalla ensin kokosuojausta kuvaavaa painiketta ja sen jälkeen joko koskettamalla käyttönäppäimistön tähtitunnistinta avaimenperällä tai näppäilemällä nelinumeroisen käyttökoodisi. Järjestelmän kytkemisen jälkeen asunnosta on poistuttava poistumisviiveen kuluessa. Viive on oletuksena 45 sekuntia, mutta sitä voi muuttaa järjestelmän asetuksissa.

Kun tulet takaisin kotiin, kytke suojaus pois päältä joko avaimenperällä tai näppäilemällä nelinumeroinen koodisi.

 

 

Osasuojauksessa koti on suojattu ulkopuolelta, mutta sisällä voi liikkua vapaasti

 

Osasuojaus tarkoittaa, että koti on suojattu ulkopuolelta, mutta kameraliiketunnistimet eivät ole päällä, jolloin sisällä voi liikkua vapaasti. Kuten kokosuojauksessa, järjestelmä hälyttää, jos joku avaa ovi- ja ikkunavahdilla suojatun oven tai ikkunan tai ovista tai ikkunoista yritetään murtautua sisään.

 

Osasuojauksen voi kytkeä päälle esimerkiksi öisin, kun ulko-ovista ei kuljeta. Kun suojaus on päällä, voit nukkua yösi rauhassa, sillä kutsumattomat vieraat eivät pääse sisään kotiisi ilman, että järjestelmä sitä huomaisi. Voit käyttää osasuojausta muulloinkin kuin yöaikaan, jos esimerkiksi tunnet olosi turvattomaksi ollessasi kotona yksin ja haluat varmistua siitä, että ovista tai ikkunoista ei tule kukaan sisään huomaamatta.

 

Osasuojauksen painike on käyttönäppäimistöllä se nappi, jossa ihminen on kodin sisäpuolella. Osasuojaus kytketään käyttönäppäimistön avulla päälle painamalla ensin osasuojauksen näppäintä ja sen jälkeen joko koskettamalla käyttönäppäimistön tähtitunnistetta avaimenperällä tai näppäilemällä nelinumeroinen käyttökoodi.

 

Kun aiot kulkea ovi- ja ikkunavahdilla valvotusta ulko-ovesta tai haluat aukaista valvotun ikkunan, kytke osasuojaus ensin pois päältä. Se onnistuu yksinkertaisesti joko avaimenperällä tai näppäilemällä nelinumeroinen käyttökoodi.

 

Muistathan, että Verisuren mobiilisovelluksella voit kytkeä hälytysjärjestelmän päälle myös etänä. Voit myös ajastaa hälytysjärjestelmän osasuojaukseen ja pois osasuojauksesta haluaminasi kellonaikoina.

 

Näin käytät Verisuren järjestelmää -juttusarjassa kerromme, mitä tarkoitusta varten Verisuren hälytysjärjestelmän eri ominaisuudet on suunniteltu ja opastamme yksinkertaisilla ohjeilla, miten niitä käytetään.

 

Haluatko tietää, miten suojata kotisi murtovarkailta, parantaa kodin paloturvallisuutta ja ehkäistä kosteusvahinkoja?

 

Käyttövinkit
Kodinturvavinkit